Αρχική Νέα Τοπικά Και νέοι έλεγχοι στο ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Και νέοι έλεγχοι στο ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

9

Νέο πονοκέφαλο στη διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ έφερε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που έλεγξαν τις χρήσεις 1998 έως 2003, όπου και εισηγήθηκαν  προς το Ελεγκτικό Συνέδριο του Κράτους τον καταλογισμό (σε μέλη κυρίως της προηγούμενης διοίκησης) , συνολικού ποσού που ξεπερνά τις 30.000 ΕΥΡΩ.
Τα περισσότερα από αυτά αφορούν την αγορά ενός φορτηγού για τις περιοδείες του Θεάτρου, αφού η τότε διοίκηση εφαρμόζοντας τον εσωτερικό κανονισμό προχώρησε στην αγορά του με πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό, παρ’ ότι η νομοθεσία προέβλεπε κανονικό.
Η νυν διοίκηση ευελπιστεί τώρα ότι το Ελεγκτικό Συμβούλιο θα λάβει υπόψη του κατεπείγοντος χαρακτήρα της αγοράς και δεν θα προχωρήσει στον καταλογισμό των 20.000 ΕΥΡΩ που κόστισε το φορτηγό.
Ζήτημα ωστόσο υπάρχει και με 2.500 ΕΥΡΩ περίπου αφού αφορούν πληρωμές εισιτηρίων καλλιτεχνών των οποίων όμως τα πρωτότυπα έχουν απολεσθεί και υπάρχουν μόνο σε φωτοτυπίες.
Ήδη πάντως μέλη της προηγούμενης διοίκησης κατέβαλαν ποσό περίπου 2.500 ΕΥΡΩ που αφορούσαν πληρωμές του ΔΗΠΕΘΕ εξόδων τρίτων προσώπων που δυστυχώς έπρεπε να επέμβουν οι ελεγκτές για να χαρακτηριστούν ως ανοίκειες δαπάνες.
Άλλη μια παράβαση η οποία εντοπίστηκε ήταν η έλλειψη χαρτοσήμου 1,2% στο δάνειο που συνάφθηκε μεταξύ του ΔΗΠΕΘΕ και της MOTIV8 στο πλαίσιο της συνεργασίας του.
Το Συμβούλιο συνιστά από τώρα καις το εξής την αυξημένη προσοχή των υπαλλήλων, ενώ θα στείλει και επιστολή στην Περιφέρεια εξηγώντας την ανάγκη να προχωρήσει μπροστά το ΔΗΠΕΘΕ χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος.
Στο 2ο 15ήμερο του Απριλίου η “Αγγέλα” θα παρουσιαστεί στη Λήμνο και εντός του καλοκαιριού θα δούμε τη Δέσποινα Τομαζάνη στο μονόπρακτο “Φαίδρα” του Γιάννη Ρίτσου, υπό την αιγίδα του ΔΗΠΕΘΕ σε συνεργασία με τη Ν.Α. Χίου και το ΟΜΗΡΕΙΟ.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ