Αρχική Νέα Τοπικά Ως μεμονωμένο επεισόδιο είδε τα επεισόδια ελλήνων χούλιγκαν με αλβανούς πολίτες το...

Ως μεμονωμένο επεισόδιο είδε τα επεισόδια ελλήνων χούλιγκαν με αλβανούς πολίτες το Δικαστήριο

10

Μοίρασε τις ευθύνες το Τριμελές Πρωτοδικείο Χίου που χθες εκδίκασε την υπόθεση μεταξύ των δύο Ελλήνων και δύο Αλβανών νεαρών για τα επεισόδια, που συνέβησαν μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας- Αλβανίας.
Στην αγόρευση της η εισαγγελέας έριξε στα “μαλακά” τους δύο έλληνες που ζήτησε να καταδικαστούν για απλές σωματικές βλάβες, σημειώνοντας ότι δεν πήγαιναν να κάνουν επεισόδια κατά των συγκεκριμένων Αλβανών.
Από την άλλη πλευρά ζητήθηκε η καταδίκη του ενός Αλβανού (που τραυμάτισε με το μαχαίρι) για επικίνδυνη σωματική βλάβη ενώ ζήτησε την αθώωση του τέταρτου κατηγορουμένου.
Αυτό που επισημάνθηκε από την πλευρά της υπεράσπισης των δύο Αλβανών είναι ότι το Δικαστήριο θα πρέπει να λάβει υπόψη του και το γεγονός ότι τα επεισόδια έγιναν έξω από το σπίτι οικογένειας 4 Αλβανών, 1,5 ώρα μετά τον αγώνα, σε ένα στενό δρομάκι κοντά στην κεντρική πλατεία της Χίου όπου πήραν μέρος δεκάδες “φίλαθλοι” (υπολογίστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες σε 50-100 άτομα).
Από την άλλη πλευρά θεωρήθηκε το συμβάν ως η κακή στιγμή κατά τους πανηγυρισμούς ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.
Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε και τους 3 για επικίνδυνη σωματική βλάβη με 10 μήνες φυλάκιση, συν ένα μήνα στον αλβανό για οπλοχρησία και αθώωσε τον τελευταίο.
Και από τις δύο πλευρές ασκήθηκε έφεση.