Αρχική Νέα Τοπικά Αντίθετη ΓΣΕΒΕ με το ελεύθερο ωράριο- συνέντευξη τύπου ΔΗΚΕΒΕ

Αντίθετη ΓΣΕΒΕ με το ελεύθερο ωράριο- συνέντευξη τύπου ΔΗΚΕΒΕ

10

Την κάθετη αντίθεση της ΓΣΕΒΕ στο ελεύθερο ωράριο των καταστημάτων που θέλει να επιβάλει η Κυβέρνηση εξέφρασε ο αντιπρόεδρός της Δημήτρης Φάτσης.
Καλεσμένος της γραμματείας Χίου της Δημοκρατικής Κίνησης Εμπόρων και Βιοτεχνών Ελλάδας (ΔΗΚΕΒΕ) ο κ. Φάτσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου (το βράδυ μίλησε και σε σχετική εκδήλωση στο Σαλβάγικο) ανέλυσε διεξοδικά τους λόγους που αντιδρούν σε μια τέτοια ρύθμιση.
“Το μέτρο αυτό θα φέρει την πλήρη απορύθμιση στις εργασιακές σχέσεις, στην αγορά ακόμα και στην προσωπική ζωή και υγεία όσων κληθούν να το εφαρμόσουν, υποστήριξε, χαρακτηρίζοντας το ωράριο ως “κομμένο και ραμμένο” στα μέτρα των πολυεθνικών με μονοπωλιακό χαρακτήρα.
Κάλεσε και τους εργαζόμενους να αντιδράσουν συντασσόμενοι σε κοινό μέτωπο αγώνα με τους μικροεμπόρους και μικροβιοτέχνες.
“Το ωράριο αυτό οδηγεί σε ελαστικό ωράριο και σε θέσεις μερικής απασχόλησης με ότι αυτό συνεπάγεται για θέματα συνταξιοδοτικά και γενικότερα ασφάλισης”, είπε, απαντώντας στις αιτιάσεις της Κυβέρνησης για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Όσο δε για την ανάπτυξη που επαγγέλλονται οι κυβερνώντες, φέρνοντας το παράδειγμα της Γερμανίας δήλωσε ότι εκεί οι ρυθμοί ανάπτυξης με παρόμοιο ωράριο είναι 0,2 % ανά έτος.


ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ