Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερωτήσεις Φ. Κουβέλη στη Βουλή

Ερωτήσεις Φ. Κουβέλη στη Βουλή

6


Η πρόσφατη επίσκεψη του βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη στη Χίο έφερε θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, με τη μορφή ερωτήσεων, στο Κοινοβούλιο.
Συγκεκριμένα ο κ. Κουβέλης αφού αναφέρεται στο ιστορικό των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου τονίζοντας το ετοιμόρροπες στη σχετική ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς ρωτά:
 Για ποιους λόγους μέχρι σήμερα η Πολιτεία δεν προέβη στην υλοποίηση και εφαρμογή των διατάξεων (άρθρ. 47, ν.2958/2001) για τη στεγαστική τους αποκατάσταση, η οποία οριζόταν ότι θα ολοκληρωθεί εντός τριών ετών και σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν και τι μέτρα θα λάβουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με δεδομένο ότι ο Δήμος Xίου παρέχει έκταση 20 στρεμμάτων για την υλοποίηση του οικοδομικού αυτού προγράμματος;
Εξάλλου ρωτά, καταθέτοντας το αίτημα των κατοίκων του Χαλκειούς για το θέμα της απομάκρυνσης του στρατοπέδου “Φ. Αργέντη” (297 ΤΕ) και την απόδοση του χώρου στην τοπική κοινωνία, καθώς και για τις ενέργειες της Πολιτείας έτσι ώστε να ιδρυθεί στη Χίο Διοικητικό Πρωτοδικείο.