Αρχική Νέα Τοπικά Μεταφορά στρατοπέδου χωρίς ενημέρωση του Δήμου Καμποχώρων

Μεταφορά στρατοπέδου χωρίς ενημέρωση του Δήμου Καμποχώρων

10Χωρίς να ενημερωθεί καν η Δημοτική Αρχή Καμποχώρων αλλά και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση το στρατόπεδο του Χαλκειούς επιλέγεται για τη μεταφορά αρμάτων μάχης.
Σύμφωνα με την απάντηση που κοινοποιήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη βουλευτή Χίου Ελπίδα Τσιυρή επισημαίνεται ότι η Ιεραρχία του ΓΕΣ “έχει αποφασίσει” να γίνει η μεταστέγαση της 96 ΕΑΡΜΕΘ στο στρατόπεδο του Χαλκειούς.

“Αντί, λοιπόν, να απομακρύνονται τα στρατόπεδα από κατοικημένες περιοχές, διαπιστώνουμε αντίστροφη πορεία, σημειώνεται, στην ανακοίνωση του γραφείο τύπου της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
Κάνοντας μια αναδρομή στο ιστορικό σημειώνεται ότι, κατά τους τελευταίους μήνες, στον οικισμό του Χαλκειούς του Δήμου Καμποχώρων σημειώθηκε έντονη κινητοποίηση από τους κατοίκους της περιοχής, καθώς και τη Δημοτική Αρχή, με αφορμή τις πληροφορίες για ενδεχόμενη μεταστέγαση της 96 ΕΑΡΜΕΘ στο στρατόπεδο 297, το οποίο και βρίσκεται μέσα στην κατοικημένη περιοχή του Χαλκειούς.


Οι κάτοικοι εκτιμούν ότι οι κινητοποιήσεις τους μπορούν να αποτρέψουν τη δημιουργία νέου, μεγαλύτερου και με βαρύτερα οχήματα στρατοπέδου στην περιοχή, ενώ, παράλληλα, δεν τους κοινοποιήθηκε ποτέ επίσημη απόφαση από την πλευρά της Πολιτείας.


Η ενυπόγραφη διαμαρτυρία 150 και πλέον κατοίκων της περιοχής, που στη θέση του στρατοπέδου ζητούσαν να δημιουργηθεί χώρος αναψυχής και πολιτιστικής δραστηριότητας, στάθηκε η αφορμή για να  καταθέσει Αναφορά προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, η βουλευτής Νομού Χίου Ελπίδα Τσουρή για να λάβει την προαναφερόμενη απάντηση.