Αρχική Νέα Τοπικά Κάλεσμα ΠΑΜΕ για γιορτασμό Πρωτομαγιάς

Κάλεσμα ΠΑΜΕ για γιορτασμό Πρωτομαγιάς

9


Ταξικό αγωνιστικό χαιρετισμό με αφορμή το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, μετανάστες, νέους και συνταξιούχους το ΠΑΜΕ, καλώντας στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 11 Μαίου στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Βουνακίου.
“Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους τβν άλλων καπιταλιστικών χωρών που αγωνίζονται ενάντια στη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου.
“Είμαστε στο πλευρό των λαών της Παλαιστίνης, του Ιράκ, της Κύπρου κ.α. που αγωνίζονται ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Παλεύομε μαζί με τους λαούς, ενάντια στον πόλεμο, την κατοχή, της αλλαγής των συνόρων που προκαλούν οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές.
“Εργάτες, υπάλληλοι,
η Κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση στο σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων. Καθηλώνει μισθούς και συντάξεις, επιβάλει νέα φορομπηχτικά μέτρα και κύμα ακρίβειας στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Εξαπατά τους συμβασιούχους, μειώνει τις κρατικές δαπάνες, αρνείται τη νομιμοποίηση των οικονομικών μεταναστών.
Στα πλαίσια της Ε.Ε. και της Εαρινής Συνόδου Κορυφής, ομόφωνα, δεξιοί, σοσιαλδημοκράτες και κεντροαριστεροί ηγέτες των χωρών, αποφάσισαν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την προώθηση των μικτών συμβάσεων…

Εργατοϋπάλληλοι,
Καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και στη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ, που στηρίζει την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής απλώς δεν συμφωνούν στον τρόπο διαχείρισης…
Την πολιτική του δικομματισμού τη γνωρίσαμε, γεννάει τη λιτότητα, τη φτώχια, την ανεργία, την υποαπασχόληση, ακρίβεια και μεγάλα πλούτη και κέρδη στο κεφάλαιο.
Ευθύνες έοχυν και οι συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που στηρίζουν και βάζουν πλάτη να περάσει αυτή η πολιτική.
Συμμετέχουν σε στημένους “κοινωνικούς διάλογους”, υπονομεύουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων όπως έκαναν στις 17Μάρτη, καλλιεργούν αυταπάτες και κάνουν προτάσεις στα πλαίσια των “αντοχών της οικονομίας”, όπως επιβάλλουν Κυβέρνηση- βιομήχανοι- Ε.Ε..
Με τις άθλιες μεθοδεύσεις του ΠΑΣΟΚ -και του προέδρου της ΓΣΕΕ Πολυζωγόπουλου, ανοίγουν το διάλογο με την Κυβέρνηση, για το ασφαλιστικό, στηρίζοντας τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Αυτές τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στηρίζουν άκριτα οι πλειοψηφίες του ΕΚ Χίου και του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ χρησιμοποιώντας και το αριστερό δεκανίκι τους.


Εργατοϋπάλληλοι,
Με το ΠΑΜΕ της καθημερινής πάλης και του αγώνα, μπροστάρη στις απεργίες της εργατικής τάξης, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.
Μαζί στην Εργατική πρωτομαγιά, σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική των Κυβερνήσεων και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
Με το ΠΑΜΕ ταξικά προσανατολισμένο, ενάντια στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό της υποταγής και του συμβιβασμού.
Ενάντια στο κεφάλαιο και την Ε.Ε.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
– Πλήρη σταθερή δουλειά, 35ώρο-7ώρο-5ήμερο
–  Κατώτερο μισθό 1200 €- σύνταξη 960 €.
– Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, 60 για τους άνδρες
– Δημόσια δωρεάν υγεία- παιδεία
– Μονιμοποίηση των συμβασιούχων
– Όχι στην απελευθέρωση του ωραρίου
– Νομιμοποιήσεις και ίσα δικαιώματα στους μετανάστες
– Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις
– Εργατικές κατοικίες και ΙΚΑ στη Χίο
– Τακτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με ασφαλή πλοία και φτηνά εισιτήρια.