Αρχική Νέα Τοπικά Η θυσία ενός ανθρώπου επιτάσσει λύση στις Λαϊκές Πολυκατοικίες Xριστού Βαρβασίου

Η θυσία ενός ανθρώπου επιτάσσει λύση στις Λαϊκές Πολυκατοικίες Xριστού Βαρβασίου

8


Η αγωνία για το μέλλον των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου και η ένταση της στιγμής οδήγησαν σε αιφνίδιο θάνατο τον Χρήστο Αρακά, κάτοικο εν ζωή των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου, πρώην Πρόεδρο και ενεργό μέλος του Συλλόγου των κατοίκων.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Νομαρχιακή Επιτροπή για τις επισκευαστικές εργασίες του συγκροτήματος “407” στο Χριστό Βαρβασίου, ένας από τους 2-3 κατοίκους που παραβρίσκονταν στο ακροατήριο ήταν και ο Χρήστος Αρακάς.
Λίγο νωρίτερα είχε παρουσιαστεί η μελέτη των υπηρεσιών για επεμβάσεις ύψους 450.000 ΕΥΡΩ στο συγκρότημα “407” και είχε γίνει η τοποθέτηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννη Γαϊσίδη που ζητούσε απόσυρση του θέματος και αποδέσμευση των σχετικών κονδυλίων αναμένοντας και την επίσκεψη του υφυπουργού εργασίας κ. Γιακουμάτου.
Εξηγώντας την ανάγκη να γίνουν εργασίες αφού κινδυνεύουν άμεσα άνθρωποι και τονίζοντας ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να μείνει απαθής σε αυτή την τραγωδία που βιώνουν οι κάτοικοι στο Χριστό, ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης τόνισε ότι προχωρούν στις επισκευές και παράλληλα διεκδικούν από την Πολιτεία να φτιάξει καινούργιες κατοικίες. Σημείωσε εξάλλου ότι ακόμα και να υπάρξει δέσμευση για νέες κατοικίες, δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί το έργο για τη μετεγκατάσταση των κατοίκων μέσα στην επόμενη 8ετία.
Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι δεν θα προχωρήσουν στη δημοπράτηση του έργου πριν τον ερχομό του κ. Γιακουμάτου.

Ο τελευταίος διάλογος
Ο Χρήστος Αρακάς χωρίς να ανεβάσει τους τόνους, έδειξε τη δυσφορία του στο θέμα των εργασιών, ζητώντας να περιμένουν την άφιξη του υφυπουργού Εργασίας.
Ο διάλογος με το Νομάρχη πριν πέσει ο Χρήστος Αρακάς λιπόθυμος είχε ως εξής:
Νομάρχης: “…Περιμένουμε μέχρι την άφιξη του υφυπουργού στη Χίο, το είπα τρεις φορές. Αν δεν το καταλαβαίνετε δικό σας πρόβλημα”, σημείωσε ο Νομάρχης απευθυνόμενος στο Χρήστο Αρακά.
Χ. Αρακάς: “Το καταλαβαίνουμε” του απαντά ο Χρήστος.
Νομάρχης: “Να καταλαβαίνετε ποιοι προσπαθούν για το καλό σας και ποιοι προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν πολιτικά. Άμα το καταλάβετε αυτό τότε θα ελευθερωθείτε”.
Εκείνη τη στιγμή έπεφτε μπροστά ο άτυχος Χρήστος Αρακάς…

Αμέσως του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το νομαρχιακό σύμβουλο και μέλος της Ν.Ε. Παντελή Στεφάνου, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (δυστυχώς χωρίς γιατρό) και να τον συνοδεύσει στο Νοσοκομείο. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν στο Τμήμα Επειγόντων δεν στάθηκε δυνατό όμως να τον επαναφέρουν στη ζωή.
Η επικείμενη επίσκεψη του υφυπουργού Εργασίας κ. Γιακουμάτου και η δέσμευσή του (όπως είχε δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου στις 24 Φεβρουαρίου ο Γιάννης Γαϊσίδης που είχε συνοδεύσει το βουλευτή Γιάννη Πίττα στη σχετική συνάντηση), ότι θα μελετήσει το φάκελο και θα προτείνει λύση, δημιουργούν την ανάγκη να δοθεί μία τελική απάντηση στους κατοίκους των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου.
Η αγωνία για το μέλλον αυτών των ετοιμόρροπων πολυκατοικιών -το λεν και οι μελέτες- οδήγησε στο θάνατο έναν άνθρωπο, δεν πρέπει να πάει η θυσία του χαμένη…