Αρχική Πολιτισμός Έκθεση της μόνιμης συλλογής της Πινακοθήκης Δ. Χίου

Έκθεση της μόνιμης συλλογής της Πινακοθήκης Δ. Χίου

8

Η Δημοτική Πινακοθήκη Χίου ξεκινά τη νέα εκθετική περίοδο την Τετάρτη 20 Απριλίου 2005 με μια έκθεση που αποτελείται από ένα της μόνιμης συλλογής της.
Με 35 έργα σύγχρονων καλλιτεχνών που αποκτήθηκαν από δωρεές τα τελευταία χρόνια θα συντροφέψει τους επισκέπτες της την περίοδο των εορτών του Πάσχα. Για πρώτη φορά παρουσιάζονται τα νεοαποκτηθέντα έργα από δωρεές των καλλιτεχνών  Στέφανου Ρόκου (χαρακτική), Ρίτας Βέργου Χαρτουλάρη (ακουαρέλα), Μπάμπη Κοιλιάρη και Τώνιας Λαδάκη το καλοκαίρι του 2003 καθώς και τα έργα των Μαρκέλλας Κουφουδάκη,  Οικογένειας Φ. Αναστασιάδη, Αφροδίτης Σεζένια και Έλλης Φιλίδη (ζωγραφική) μέσα στο 2004. 
Η Δημοτική Πινακοθήκη αισθάνεται την ανάγκη να απευθύνει δημόσια τις ευχαριστίες της προς τους δωρητές και με την έκθεση αυτή πραγματοποιείται η υπόσχεση που τους δόθηκε για την περιοδική παρουσίαση των έργων τους σε εκθέσεις ώστε να γνωστοποιηθεί το γεγονός στο ευρύτερο κοινό. Εύχεται δε οι χειρονομίες αυτές να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για τον περαιτέρω εμπλουτισμό της συλλογής της. 
Στην έκθεση αυτή συμπεριλαμβάνονται ακόμη έργα από δωρεές προηγουμένων ετών των καλλιτεχνών Κώστα Ευρυγένη. Γ Ηλιάδη, Ζήνας Λιναρδάκη, Σάντρας Χρήστου, Παναγιώτη Πικιού, Ηλία Λαγούδη, Μπέρτελ Κρίστιενσεν, Γεθσημανής Σεφεροπούλου, Γιούλης Βρανά, Μάριας Μπαχά, Φωτίκας Καρδούλη, καθώς και δύο χαρακτικά των Μιχάλη Κοντούδη, ένα του Νίκου Νίκα και δύο του Γιάννη Χίου.
Η Έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Τετάρτη 11 Μαΐου 2005. Οι ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης είναι καθημερινά εκτός αργιών 10.00-13.00και 18.00 – 21.00.