Αρχική Νέα Τοπικά Δράσεις του Κέντρου Πρόληψης Χίου

Δράσεις του Κέντρου Πρόληψης Χίου

13

Το Κέντρο Πρόληψης Χίου, ενημερώνει ότι στο διάστημα Ιανουάριος- Απρίλιος 2005 υλοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι παρακάτω δράσεις:
– Συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη διεξαγωγή δράσεων που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς.
– Συνεργασία με καθηγητές και δασκάλους που υλοποιούν προγράμματα πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών στα σχολεία. Συγκεκριμένα είχαμε τα προγράμματα “Στηρίζομαι στα πόδιά μου”, “Συζητήσεις εφήβων” που απευθύνονται σε μαθητές της β’ βαθμιας Εκπαίδευσης.
Στην α’ βαθμια είχαμε τα προγράμματα “Παιχνίδια Παιδιών” και “δεξιότητες για παιδιά Δημοτικού”. Με κύριο στόχο η πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών μέσα από την ενίσχυση των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών. Με τους εκπαιδευτικούς συνεργάζονται τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης Χίου: Α. Πουλάκη (κλινική Ψυχολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη) και Ε. Κοτσάτου (κοινωνική λειτουργός).
– Συναντήσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν τη χρήση ουσιών και την πρόληψη σε 3 τμήματα μαθητών των Λυκείων Καλλιμασιάς και Εσπερινό, οι οποίες έγιναν από το Γ. Ψαρούδη (κοινωνιολόγο).
– Διεξαγωγή βιωματικής συνάντησης με την ομάδα “στηρίζομαι στα πόδια μου”, του 4ου Γυμνασίου, από την Ε. Κοτσάτου.
– Συμμετοχή σε διημερίδα του Γραφείου Αγωγής Υγείας της β’ βαθμιας, στελέχη του Κέντρου ανέπτυξαν το θέμα του άγχους και της αντιμετώπισής του.
– Υλοποίηση ομάδων γονέων, διάρκειας 10 δίωρων συναντήσεων, με θέμα “Επικοινωνία στην Οικογένεια”.
– Συναντήσεις με γονείς που είχαν παρακολουθήσει στο παρελθόν ομάδες γονέων στο Κέντρο Πρόληψης.
– Ατομικές συναντήσεις με άτομα που κάνουν χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών ή άτομα με δυσκολίες που ζήτησαν βοήθεια και τις οικογένειες τους, που πραγματοποιήθηκαν από τα στελέχη του Κέντρου Πουλάκη και Κοτσάτου.