Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση υπ. Αιγαίου για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια κατά το Πάσχα- απουσιάζει η...

Ανακοίνωση υπ. Αιγαίου για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια κατά το Πάσχα- απουσιάζει η Χίος

15Ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλης Α. Παυλίδης προήδρευσε συσκέψεως στην οποία έλαβαν μέρος ο Βουλευτής Σάμου κ. Θαλασσινός Θαλασσινός, ο Νομάρχης Σάμου κ. Κάρλας Εμμανουήλ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Κυριαζής Γ. και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου κ. Λουκαδάκης Ιωάννης.
Κύριο θέμα συσκέψεως ήταν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια τόσο κατά την περίοδο του Πάσχα όσο και κατά τη θερινή περίοδο.
Ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλης Α. Παυλίδης τους πληροφόρησε ότι τα ήδη ανακοινωθέντα δρομολόγια ενισχύονται ως εξής:
Από 15/6 – 11/9 τα Ε/Γ – Ο/Γ “ΠΗΓΑΣΟΣ”, “ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ”, θα εκτελούν 8 δρομολόγια την εβδομάδα και τα Ε/Γ – Ο/Γ “ΜΑΡΙΝΑ”, “ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ” 5 δρομολόγια την εβδομάδα από Πειραιά. Παράλληλα το Ε/Γ ταχύπλοο ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ από 5/5-13/6 θα εκτελεί δρομολόγιο κάθε Παρασκευή και από 16/6-7/9 καθημερινώς με αναχώρηση από Ραφήνα.
Ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλης Α. Παυλίδης τους ανακοίνωσε ότι στην προκήρυξη για σύναψη συμβάσεως ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας τριετούς διάρκειας, η οποία θα δημοσιοποιηθεί τέλος του μηνός, περιλαμβάνεται η γραμμή Θεσσαλονίκη – Σάμος – Δωδεκάνησα η οποία επιδιώκεται να έχει μόνιμο χαρακτήρα. Για την θερινή όμως περίοδο (αρχές Ιουνίου – αρχές Σεπτεμβρίου) εξελίσσονται συζητήσεις για τη δρομολόγηση πλοίου που θα εκτελεί δρομολόγιο στην παραπάνω γραμμή μία φορά την εβδομάδα οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν αμέσως μετά το Πάσχα.