Αρχική Νέα Τοπικά Στο πλευρό του Δρομοκαϊτειου οι φορείς της Χίου

Στο πλευρό του Δρομοκαϊτειου οι φορείς της Χίου

7Συμπαράσταση στον αγώνα της Διοίκησης του Δρομοκαϊτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου για να παραμείνει ζωντανό το Χιακό Κληροδότημα, δήλωσαν οι φορείς του νησιού μετά την ανοικτή εκδήλωση- ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο ΟΜΗΡΕΙΟ.
Αναπτύσσοντας τις θέσεις του σημερινού Δ.Σ. ο Πρόεδρος Νίκος Τσικής και το μέλος Παναγιώτης Βαρλάς αφού επισήμαναν ότι παρά τις προσπάθειές τους ο σημερινός υπουργός Υγείας δεν έχει συναντηθεί μαζί τους, τόνισαν θα προχωρήσουν με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου θα εκπροσωπηθούν από το γνωστό Χιώτη καθηγητή κ. Αλεβιζάτο. Άλλωστε έχουν ήδη δικαιωθεί 2 φορές στο παρελθόν. Παράλληλα θα προχωρήσουν και σε ασφαλιστικά μέτρα για να περιφρουρήσουν την περιουσία του Ιδρύματος, αφού μετά την ψήφιση του νέου νόμου αναμένεται να τοποθετεί άλλη από την Κυβέρνηση.
Δύο σημεία που ανέφερε ιδιαίτερα ο κ. Βαρλάς είναι ότι το Δρομοκαϊτειο είναι το μόνο ίσως Νοσοκομείο που δεν χρωστά, ενώ ο κ, Τσικής σημείωσε ότι έχουν αποθεματικό περί τα 18,5 εκ. ΕΥΡΩ ενώ 8 εκ. ΕΥΡΩ τους χρωστούν τα δημόσια ταμεία.


Χαιρετισμό απέστειλε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή (βρισκόταν στη Βουλή λόγω της ψηφοφορίας για το Ευρωσύνταγμα), που χαρακτήρισε επιβεβλημένη τη συνάντηση μετά και την ψήφιση του Νόμου.
“Δυστυχώς, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν έλαβε υπόψη του την καταφανή αντίθεση με το Νόμο και τη Νομολογία περί κληροδοτημάτων και πέτυχε την υπερψήφιση της σχετικής διάταξης.
Σε ό,τι με αφορά, ως βουλευτής του Νομού, αλλά και ως τέως Υφυπουργός Υγείας, υπερασπίστηκα κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης, το χαρακτήρα, το ρόλο και την αποστολή του Δρομοκαϊτείου, αλλά εισέπραξα, απλώς, την…..κατανόηση του κ. Υπουργού”, σημειώνεται στο μήνυμα.
Την κατανόηση του υπουργού φαίνεται ότι εισέσπραξε και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Πίττας, σημείωσε εξάλλου ο κ. Βαρλάς.
Λαμβάνοντας το λόγο ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης πρώτη η Νομαρχία εξέφρασε την αντίθεσή της στη νομοθετική ρύθμιση με έγγραφο προς τον υπουργό Υγείας και τόνισε πως εκτός από το ΣτΕ, υπάρχει και το ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μάλιστα σημείωσε ότι η Ν.Α. προσφέρεται να στηρίξει με δικηγόρο της το ΔΣ του ιδρύματος.
Στο ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου. αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Γιώργος Συριώδης, καθώς και την συμπαράσταση στις όποιες ενέργειες θα ακολουθήσουν. Εξάλλου ο Δήμαρχος Αμανής Γιάννης Μαλαφής πρότεινε να σχηματιστεί επιτροπή η οποία και θα επισκεφθεί τον υπουργό.