Αρχική Απόψεις Aρθρα Ανακοίνωση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για εκδήλωση με Γ. Κούρτοβικ

Ανακοίνωση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για εκδήλωση με Γ. Κούρτοβικ

9


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Χίος, 19 Απρίλη 2005.


Με αφορμή την εκδήλωση του “ΔΙΚΤΥΟΥ” και συνδιοργανωτές  τον Δικηγορικό Σύλλογο Χίου, το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου και την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου, με την δικηγόρο κα Κούρτοβικ έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:


1. Στα μέλη της Δημοκρατικής Συσπείρωσης που παρακολούθησαν τη συγκεκριμένη εκδήλωση, λύθηκαν όλες οι τυχόν απορίες τους για τον αποκλεισμό του μέλους της, Διδάκτορα της Νομικής, Δημήτρη Καλτσώνη από αυτή, αφού οι διοργανωτές ήθελαν όπως αποδείχτηκε μια “απολιτίκ” εκδήλωση μακριά  από κομμουνιστικές και ανατρεπτικές απόψεις.
 
2.  Η Δημοκρατική Συσπείρωση έχει από την ίδρυσή της καθορίσει τον εχθρό των λαϊκών δικαιωμάτων κι ελευθεριών, τον ιμπεριαλισμό τους εκφραστές του και τους υπηρέτες τους. Τον ιμπεριαλισμό που δολοφονεί λαούς, νομιμοποιεί γενοκτονίες, συμμετέχει στην στρατιωτική κατοχή κρατών. Τον ιμπεριαλισμό, -στην περίπτωσή μας την ΕΕ- που φοβούμενος τις αντιδράσεις των πολιτών των χωρών μελών του και θέλοντας να διευκολύνει το κεφάλαιο στην αύξηση της κερδοφορίας του, δε διστάζει να νομοθετήσει και να εφαρμόσει Τρομονόμους, μεθόδους παρακολούθησης, να συγκροτεί στρατιωτικούς σχηματισμούς για να τους χρησιμοποιήσει για επεμβάσεις ακόμα και σε χώρες-μέλη της, αν απειληθεί σ’ αυτές ο καπιταλισμός (βλ. Ευρωσύνταγμα). Είναι δε ηλίου φαεινότερο πως τέτοιοι σχηματισμοί, μ’ αυτές τις προθέσεις ούτε εξωραΐζονται ούτε εξανθρωπίζονται. Και στα πλαίσια αυτά, δε μπορούμε να ευελπιστούμε σε καλύτερη μεταχείριση των αλλοδαπών κατοίκων στην Ε.Ε. ή των μεταναστών από αυτή των ιθαγενών. Ο αγώνας είναι κοινός, όπως και ο αντίπαλος. 
Με αυτές τις -από την συγκρότησή της δηλωμένες- πολιτικές αρχές, είναι φυσιολογικό η Δημοκρατική Συσπείρωση να βρίσκεται σε ρήξη με το πολιτικό σύστημα της Ε.Ε., άρα και της χώρας μας. Είναι επίσης φυσιολογικό να βρίσκεται σε ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση με τις πολιτικές δυνάμεις και τα κινήματα που αποσιωπούν το ρόλο των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών και ’μάχονται’ για τον ’εξωραϊσμό’ του σάπιου κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού συστήματος.


3. Τα μέλη της Δημοκρατικής Συσπείρωσης έχουν συνηθίσει να κατηγορούνται για τη στάση ζωής τους -αυτή της αντίστασης και της πάλης- από ορισμένους βολεμένους “εθελοντές” της διακριτής ασφάλειας από το σύστημα, οι οποίοι έχουν αναγάγει σε πράξεις αντίστασης την ποικιλόμορφη αρωγή και τη διευκόλυνση στην εξουσία είτε με την ανάληψη διεκπεραίωσης των υποχρεώσεών της είτε με την έμμονη ενασχόληση με δευτερεύοντα, ελάχιστα ενοχλητικά για τη λειτουργία του καπιταλισμού που έχουν τη σημασία τους αλλά αν δε συνδέονται με το κύριο, τότε καταντούν αναποτελεσματικά Έτσι, αγωνιζόμενοι για το χτίσιμο της φυλακής για τους μετανάστες, ονομάζοντάς την “Κέντρο Υποδοχής” -αναμφισβήτητη επιτυχία της Επιτροπής Αλληλεγγύης- χάνεται το σημαντικό: η φυλάκιση για τρεις μήνες των μεταναστών στο ’Κέντρο’. Ταυτόχρονα δίνεται συγχωροχάρτι στην πολιτική που γεννά τη μετανάστευση, στην πολιτική που ψηφίζει κι εφαρμόζει νόμους απάνθρωπης συμπεριφοράς στους μετανάστες, αλλά και στα εκτελεστικά όργανα που εφαρμόζουν το νόμο πολλές φορές με υπερβάλλοντα ζήλο και απάνθρω[πη συνειδητότητα, ώστε στο τέλος να εξιλεώνονται και να προστατεύονται από τις “ευαίσθητες” Επιτροπές από τις “επιθέσεις” όσων δεν ξεχνούν.


4. Θεωρούμε ατυχές γεγονός την πρόσκληση σε εκδήλωση για το Ευρωσύνταγμα αυτών που, πρώτοι στους πρώτους, καλούνται να εφαρμόσουν διατάξεις του (παρακολουθήσεις, έλεγχοι κλπ), που προστατεύουν και εφαρμόζουν τους αντιλαϊκούς νόμους, χτυπώντας όταν χρειαστεί, αδιάκριτα και χωρίς ενδοιασμούς, όποιον αντιστέκεται στην πολιτική αυτή και έχοντας μακρά θητεία σε όλα τα παραπάνω.


5. Αρκετοί απ’ αυτούς που μετέχουν στις διάφορες Επιτροπές, Δίκτυα κλπ κι αυτοαναγνωρίζονται ως στελέχη τους, απέδειξαν με την στάση τους την Παρασκευή ότι δεν έχουν κατανοήσει βασικές αρχές λειτουργίας αυτών των επιτροπών, αλλά και τι υπερασπίζονται. Με την φραστική επίθεση σε μέλος της Δημοκρατικής Συσπείρωσης την ώρα που είχε τον λόγο, απέδειξαν πώς κατανοούν το σεβασμό στις απόψεις του άλλου αλλά και την άγνοιά τους για το ποιοι υπαρασπίζονται τα δικαιώματά μας και ποιοι όχι.6. Τέλος, γκούλαγκ είναι το μέρος που ζούμε, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η καθημερινή μας ζωή, με τις κάμερες, τις παρακολουθήσεις, τις προσαγωγές, τον εκφοβισμό. Είναι ο Ευρωτρομονόμος, το Ευρωσύνταγμα, η Σέγκεν, η εναρμόνηση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, είναι το Γκουαντανάμο και το Ιρακ των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.
Αυτό το γκούλαγκ πρέπει να αγωνιστούμε να καταργηθεί, μη ξεχνώντας ούτε παραποιώντας την ιστορία. Γιατί κινδυνεύουμε να αναγορεύσουμε σε υπερασπιστές της δημοκρατίας της  “ΜΑ.Β.Η.” και της  “Κόκκινης Προβιάς “.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ