Αρχική Απόψεις Aρθρα Απεργία σήμερα εργαζομένων στο ΥΠΠΟ

Απεργία σήμερα εργαζομένων στο ΥΠΠΟ

8


Ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης- Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου προσωπικού ΥΠΠΟ


Όχι στην πολιτική – “νομική” κοροϊδία


Την ώρα που:
* Εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού και αλλού παραμένουν στην εργασία τους με βάση προσωρινές δικαστικές διαταγές (ασφαλιστικά μέτρα).
* Αποδεικνύεται πως οι “ρυθμίσεις” του Π.Δ. 164/04 (Παυλόπουλου) αφορούσαν τελικά πολύ μικρότερο αριθμό συμβασιούχων από τον αρχικά διαφημιζόμενο.
* Έχουν γίνει κουρελόχαρτο όλες οι προθεσμίες που είχαν τεθεί για την ολοκλήρωση των διαδικασιών του Π.Δ. 164/05 (υποτίθεται ότι το ΑΣΕΠ θα είχε ολοκληρώσει των έλεγχο των αιτήσεων μέχρι τις 21 Μαρτίου, ενώ ακόμη το ΥΠΠΟ δεν έχει καν αποστείλει περίπου 2.500 υποθέσεις εργαζομένων…).
* Με τα υποχρεωτικά 3μηνα κενά μεταξύ συμβάσεων και το ανώτερο όριο των 24 μηνών εργασίας στον ίδιο φορέα, γίνονται σε όλους ορατοί οι πραγματικού στόχοι του Π.Δ. 164/05 (θεσμοθέτηση της ελαστικής εργασίας, περιορισμός της μονιμότητας, ανακύκλωση της ανεργίας). 
* Στο ΥΠΠΟ προωθείται ένα σχέδιο νέου Οργανισμού που αποτελεί επιθετική κίνηση στις εργασιακές σχέσεις και πραγματικό κίνδυνο για την πολιτιστική κληρονομιά.
* Επιβεβαιώνεται από κυβερνητικά χείλη ότι τα “δικά μας” παιδιά είναι τα καλύτερα και πρέπει να διοριστούν με “αξιοκρατικές” διαδικασίες, όπως η περιβόητη συνέντευξη που εισήγαγε η κυβέρνηση στο νέο νόμο για τις προσλήψεις στο δημόσιο.
* Η κυβέρνηση της ΝΔ “ξανανοίγει” το ασφαλιστικό και το εργασιακό (ελαστικοποίηση ωραρίου, υπερωρίες κλπ), κλιμακώνοντας την επίθεσή της στα  δικαιώματά μας.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)
συζητείται και το θέμα της συνταγματικότητας(!) του Π.Δ. “Παυλόπουλου”. Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση που βρισκόμαστε είναι αυτονόητες. Μετά τις σαφείς προεκλογικές δεσμεύσεις της (δια στόματος του σημερινού Πρωθυπουργού και Υπουργού Πολιτισμού), επέλεξε μια “λύση” που άνοιγε το δρόμο για ποικίλες “ερμηνείες” από την “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη. Σήμερα παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, που δήθεν “θέλει”, αλλά σέβεται και τις δικαστικές αποφάσεις…
Όμως, η λύση στο θέμα των συμβασιούχων δεν είναι ζήτημα νομικών ερμηνειών.
Είναι ζήτημα πολιτικών επιλογών για την εργασία και τις εργασιακές σχέσεις.
Πολιτική θα είναι και η απάντησή μας σε όσους επιλέγουν, όπως και οι προκάτοχοί τους,
να υπονομεύουν το μέλλον μας.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 21 Απρίλη
και στη συγκέντρωση στις 10.00 π.μ.
στο Συμβούλιο της Επικρατείας
(πρώην Αρσάκειο, οδός Πανεπιστημίου)