Αρχική Νέα Τοπικά Στον Περιφερειάρχη οι σύλλογοι γονείς 3ου & 8ου Δημοτικών Σχολείων

Στον Περιφερειάρχη οι σύλλογοι γονείς 3ου & 8ου Δημοτικών Σχολείων

5Την ικανοποίηση τους εκφράζουν τα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των 3ου & 8ου Δημοτικών Σχολείων για την επιτυχή έκβαση της κινητοποίησης (με διήμερη αποχή) στις 12 και 13 Απριλίου.
Τονίζοντας ότι το σύνθημα ήταν και παραμένει “Το Σεπτέμβρη επιστρέφω στο παλιό μου το σχολειό”, ενημερώνουν τους γονείς και για τις επόμενες κινήσεις και συγκεκριμένα πως σήμερα το πρωί θα υπάρξει συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Τσίφτη στη Μυτιλήνη.
Στην ανακοίνωση προς τους γονείς μεταξύ άλλων σημειώνεται:
“Χάρη στην καθολική συμμετοχή γονιών και παιδιών η κινητοποίηση μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο καθένας μας, άλλωστε,  έχει νιώσει το αίσθημα της ικανοποίησης,  γιατί εκφράστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τέλος της ανοχής μας, για τον τρόπο αντιμετώπισης της επισκευής του σχολείου των παιδιών μας, με τη λογική δηλαδή  ενός οποιουδήποτε δημόσιου έργου.
Τα  ΜΜΕ τόσο τα τοπικά όσο και τα Αθηναϊκά ανέδειξαν το θέμα, χαρακτηρίζοντας τη διαμαρτυρία ως  πρωτότυπο ρεσιτάλ των παιδιών, έξυπνη  και αξιοπρεπή, δίκαιη και δυναμική.
Η συνέντευξη τύπου των δύο αντιδημάρχων και του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών και το συμβόλαιο τιμής με τα παιδιά της Δημοτικής αρχής δια στόματος του αντιδημάρχου, κ. Ντομάτα, είναι δηλωτικά της αναστάτωσης που δημιουργήθηκε στο Δήμο Χίου από την κινητοποίησή μας για την προστασία των παιδιών μας.
Οι στιγμές εξακολουθούν να είναι κρίσιμες. Και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να επιτύχουμε αυτό που επιδιώκουμε:
Τα παιδιά μας την επόμενη σχολική χρονιά επιβάλλεται να κάνουν μάθημα στο παλιό τους το σχολειό, το οποίο θα είναι ένα σύγχρονο και ασφαλές κτήριο που θα εμπνέει και θα ξεφεύγει από την κακομοιριά και τη μιζέρια των δημοσίων κτιρίων, που πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχή και από τους πρώτους μήνες θέλουν πάλι επισκευή, είτε λόγω κακοτεχνιών είτε επειδή παραδίδονται ημιτελή.
Το οφείλουμε στα παιδιά μας τα οποία  όπως τραγούδησαν στους δρόμους “θα πουν αντίο στα σπιτάκια”.
Η επόμενη κίνηση μας είναι η προγραμματισμένη επίσκεψη των 2 Δ. Σ στη Μυτιλήνη και η συνάντησή μας την Παρασκευή, 22 Απριλίου, στις 10 π.μ. με τον κ. Τσίφτη, Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, για την υπόθεση του σχολείου, αφού αυτός είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότηση του έργου.