Αρχική Νέα Τοπικά Μελέτη για την πλατεία Ανω Καρδαμύλων- ανάδειξη πηγαδιού 400 χρόνων

Μελέτη για την πλατεία Ανω Καρδαμύλων- ανάδειξη πηγαδιού 400 χρόνων

7


Μια σημαντική μελέτη που αφορά την ανάπλαση και ανάδειξη της πλατείας των Άνω Καρδαμύλων και των στοιχείων που υπάρχουν σε αυτή, ενέκρινε και παρέλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδαμύλων.
Κατά τη διάρκεια της προχθεσινοβραδινής συνεδρίασης η αρχιτέκτονας κα Φήκαρη παρουσίασε την αρχιτεκτονική μελέτη της πλατείας που της δίνει νέα όψη, με γνώμονα την ανάδειξη των ιστορικών της στοιχείων και παράλληλα την ενοποίησή της για να μπορεί να χρησιμοποιείται σε εκδηλώσεις.
Το σημαντικό είναι ότι με τη μελέτη θα αναδειχθεί επιτέλους και θα γίνει επισκέψιμο το πηγάδι των Άνω Καρδαμύλων που φέρει επιγραφή του 1617! Όπως τόνισε η κα Φήκαρη μέσω συρταρωτής καταπακτής θα μπορούν να κατεβαίνουν οι επισκέπτες με σκάλα στο χώρο που βρίσκεται το πηγάδι. Εκεί προτείνεται να δημιουργηθεί ένας μικρός εκθεσιακός χώρος με αντικείμενα του παλιού καιρού, όπως για παράδειγμα κόπανοι για το πλύσιμο των ρούχων κ.α..
Με πέτρα (λαγκαδούσικη, Κορακάρη και Ιωνίας) θα “ντυθεί” η πλατεία έχοντας συγκεκριμένα μοτίβα ώστε να σπάει η μονοτονία, θα αναδειχθεί το Ηρώο, ενώ το διαφορετικό στοιχείο θα είναι ότι πλατεία και δρόμος θα βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο έτσι ώστε να είναι δυνατή η ενοποίηση του χώρου σε περίπτωση εκδηλώσεων και θα διαχωρίζεται με ξύλινες ζαρντινιέρες. Εξάλλου ο φάκελος της μελέτης που έχει πάρει την έγκριση της ΤΥΔΚ προβλέπει συγκεκριμένες οδηγίες ακόμα και καρέκλες στα καφενεία που δραστηριοποιούνται στην πλατεία.