Αρχική Νέα Τοπικά Χρονοδιάγραμμα εργασιών για καθαρισμό του Κόλπου της Λαγκάδας από τις ιχθυοκαλλιέργειες ζητούν...

Χρονοδιάγραμμα εργασιών για καθαρισμό του Κόλπου της Λαγκάδας από τις ιχθυοκαλλιέργειες ζητούν οι κάτοικοι

5Η Πολιτεία έχει μετατρέψει τη Λαγκάδα σε χαβούζα της Χίου. Οι ιχθυοκαλλιέργειες ρυπαίνουν το χώρο και τη ζωή μας. Θα τις απομακρύνουμε με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο. Θα γίνει νέο Θόλος”.
Αυτό το μήνυμα έστειλε η Επιτροπή Αγώνα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο χωριό με την παρουσία και των Ιχθυοκαλλιεργητικών εταιριών.
Μετά από εκτενή ανταλλαγή απόψεων, οι κάτοικοι ζητούν από τις εταιρίες και την πολιτεία, σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημοσιοποιηθεί γραπτό χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης των μονάδων από τον κόλπο της Λαγκάδας και σαφή προσδιορισμό του χώρου μετεγκατάστασης.
Οι εταιρίες δηλώνουν πρόθυμες να το συζητήσουν αλλά σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Παράλληλα με πρόταση του Νομάρχη, (παρών στη συγκέντρωση ήταν ο αντινομάρχης Νίκος Νύκτας) θα αρχίσει διάλογος, μέσα στον οποίο το επόμενο δίμηνο θα μπορεί να προσδιοριστεί το χρονοδιάγραμμα, ο προγραμματισμός των ενεργειών που θα ακολουθήσουν και οι δεσμεύσεις που πρέπει να αναληφθούν για την εφαρμογή των αποτελεσμάτων του.
Τέλος, θα διερευνηθεί η δυνατότητα παροχής κινήτρων μετακίνησης και βιωσιμότητας των εταιριών. Οι κάτοικοι προειδοποιούν τους πάντες ότι αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο, θα αντιδράσουν δυναμικά.


ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΗΣ