Αρχική Νέα Τοπικά Νομάρχης: καμιά ανησυχία για τους ΧΥΤΑ

Νομάρχης: καμιά ανησυχία για τους ΧΥΤΑ

8Τη διαβεβαίωση ότι προχωρούν κανονικά τόσο το θέμα της ένταξης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Ταμείου Συνοχής η κατασκευή δύο ΧΥΤΑ στο νησί μας αλλά και το θέμα του φράγματος Κόρης Γεφύρι, δίνει με σχετικό δελτίο τύπου ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης.
Απαντώντας στην ανακοίνωση του συνδυασμού “ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ” που έκανε λόγο για ανικανότητα της Νομαρχιακής Αρχής στο θέμα των ΧΥΤΑ, ο κ. Λαμπρινούδης τονίζει ότι η πορεία υλοποίησης των παραπάνω έργων εξελίσσεται ομαλά.
“Aπό την πλευρά της Nομαρχιακής Aυτοδιοίκησης Xίου γίνεται κάθε απαραίτητη ενέργεια για τη διασφάλιση χρηματοδότησης των νέων XYTA, ενώ επίκειται η έναρξη των εργασιών κατασκευής του Φράγματος.
Kατανοούμε ότι δεν είναι πλέον δυνατόν να πείσουμε τους καθ’ έξιν κινδυνολόγους του συνδυασμού “Παρόν και Mέλλον” οι οποίοι βρίσκουν λόγο ύπαρξης στην ανεύθυνη καταστροφολογία”, τονίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου που καταλήγει:
“Eίμαστε βέβαιοι ότι και αυτοί θα πειστούν με την έναρξη των έργων. Aπό την πλευρά μας θα τους εξασφαλίσουμε απρόσκοπτη πρόσβαση στα εργοτάξια για να διαπιστώσουν το ανεδαφικό των καταγγελιών τους”.