Αρχική Νέα Τοπικά ΚΚΕ: Ανάσταση με… αγώνες

ΚΚΕ: Ανάσταση με… αγώνες

6


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Χιώτες  και Χιώτισσες.
Το ΚΚΕ  με αφορμή τις εορτές του Πάσχα σας απευθύνει θερμό χαιρετισμό για  Καλή Ανάσταση που θα  αφορά στην ανάσταση του λαού μας από τα δεινά του, από τα προβλήματα του, τις έγνοιες του.
Ανάσταση και  ανάταση του λαϊκού κινήματος για να αντιμετωπιστεί η σημερινή ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, των αμερικανοευρωπαίων ιμπεριαλιστών που μοιράζουν χώρες και λαούς, που εντείνουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο που προωθούν τις πολιτικές να “σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν”.
Το ΚΚΕ σας καλεί να συμβάλλετε στην άνοιξη του εργατικού κινήματος για να αντιμετωπιστούν οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για να αντιμετωπιστούν οι πολιτικές των αυταπατών που καλλιεργεί η κεντροαριστερά με τα κόμματα της τύπου Συνασπισμού.
Στην Εαρινή σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε το Μάρτη του 2005 στις Βρυξέλες, οι ηγέτες της ΕΕ με αγαστή και ζηλευτή σύμπνοια, σοσιαλδημοκράτες, κεντροδεξιοί και κεντροαριστεροί αποφάσισαν να προωθήσουν τις αντεργατικές αντιλαϊκές αποφάσεις της συνόδου της Λισσαβόνας που βγάζει στο σφυρί τα εργατικά δικαιώματα, που φτηναίνει ακόμα περισσότερο την εργατική δύναμη.
Η νέα καταιγίδα μέτρων ενάντια στα ασφαλιστικά και εργατικά δικαιώματα, η γενίκευση της μερικής απασχόλησης, η αύξηση των ωρών εργασίας και η απελευθέρωση του ωραρίου, η ασυγκράτητη ακρίβεια, η εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας, η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και η επίθεση ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα , είναι οι καρποί αυτής της πολιτικής που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.
Καμιά συναίνεση, καμιά ανοχή δεν οφείλετε στην πολιτική της ΝΔ, στην πολιτική που βάζει πλάτη το ΠΑΣΟΚ αφού στα ίδια χνάρια βάδιζε τόσα χρόνια τώρα.
Συναίνεση, σημαίνει υποταγή, θηλιά στο λαιμό μας. Μην ξεχνάτε ότι μας χρωστούν και δεν τους χρωστάμε τίποτα. Εμείς παράγουμε και αυτοί παρασιτούν εις βάρος μας.
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι όσο ο λαός μας θα εναποθέτει τις ελπίδες του, πότε στη ΝΔ και πότε στο ΠΑΣΟΚ, δεν θα αλλάζει τίποτε προς όφελος του, το αντίθετο μάλιστα, θα δέχεται νέα πλήγματα.
Γι αυτό και απαιτείται μαζικός απεγκλωβισμός και από τους δύο. Ταυτόχρονα απαιτείται και απεγκλωβισμός από τις ψευδαισθήσεις  που καλλιεργεί ο ΣΥΝ, ο οποίος στήριξε το Μάαστριχτ, τη Λευκή Βίβλο αλλά και το οικοδόμημα της Ευρώπης των καπιταλιστών.
Αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, σημαίνει πρώτα από όλα η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, το κτίσιμο του λαϊκού μετώπου που θα διεκδικήσει τη λαϊκή εξουσία, για να οργανωθεί και να αναπτυχθεί η οικονομία με κριτήριο την ευημερία του λαού.
ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ: Ή θα συνεχιστεί η σημερινή καπιταλιστική ανάπτυξη που ωφελεί το κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό με θύματα όλους εμάς, ή θα μπούμε σε αλλαγή δρόμου, για την ανάπτυξη υπέρ της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων γιατί “έχουμε τη ζωή  πολύ, παρά πολύ αγαπήσει”
ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 πμ..