Αρχική Νέα Τοπικά Στο αυτόφωρο για διατάραξη “κοινής γαλήνης” οδηγούνται σήμερα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης

Στο αυτόφωρο για διατάραξη “κοινής γαλήνης” οδηγούνται σήμερα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης

13



Με εντολή εισαγγελέα έγινε η σύλληψη από λιμενικούς των δύο μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που προσπάθησαν να αναρτήσουν πανό στο λιμάνι το βράδυ της Μ. Τρίτης.
Ο λόγος ότι το σύνθημα που ήταν εγγεγραμμένο στο πανό διατάρασσε τη δημόσια γαλήνη!
Χθες το βράδυ, και ενώ μέλη της Επιτροπής είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Λιμεναρχείο, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα και σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι θα προσαχθούν στο αυτόφωτο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδήλωση της Επιτροπής για το κοντέϊνερ της ντροπής όπου καταρχήν κρατούνται οι πρόσφυγες που συλλαμβάνονται στη Χίο ενόχλησε την Εισαγγελία.
Πρόκειται όμως για ένα πρωτοφανή περιστατικό που μάλιστα έρχεται δύο ημέρες μετά το ναυάγιο της βάρκας προσφύγων από εμβολισμό πλοίου όπου βρήκαν το θάνατο 2 πρόσφυγες και αγνοούνται ακόμα 5 και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά επίσημη ανακοίνωση για το αν είναι γνωστό πιο πλοίο ήταν.
Η μαζική παρουσία πολιτών σήμερα στα Δικαστήρια είναι το δίχως άλλο αναγκαία για να στηριχτούν τα μέλη της Επιτροπής και συνολικά η Επιτροπή Αλληλεγγύης, χάρη της οποία την προηγούμενη Πέμπτη δεν είχαμε εξέγερση των προσφύγων που κρατούνται στο Κέντρο Κράτησης στο Μερσινίδι, όταν έβλεπαν μια βάρκα με 40 άτομα να περιφέρεται από το Λιμενικό από τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα διεθνή…
Εν τω μεταξύ το σύνθημα που ήταν γραμμέο στο πανό και θεωρήθηκε ότι έβαζε… μπουρλότο στη δημόσια γαλήνη έλεγε τα εξής:

“Οχι στην Ευρώπη- Φρούριο
Στις νάρκες του Εβρου
στον πάτο του Αιγαίου
χτίζεται η ασφάλεια
του κάθε νοικοκυραίου”.

Μάλλον περισσότερο ξύπναγε τον κάθε νοικοκυραίο που από τον καναπέ του παρακολουθεί ότι συνβαίνει γύρω του…

Διαφήμιση