Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση αγανάκτησης εργαζομένων στην ΤΕΔΒ

Ανακοίνωση αγανάκτησης εργαζομένων στην ΤΕΔΒ

25Την πρώτη δόση του δανείου από την Τράπεζα Πειραιώς αναμένει σήμερα ο Δήμος Ομηρούπολης ώστε να λάβουν ένα σημαντικό μέρος από τα χρωστούμενα των 6 μηνών οι εργαζόμενοι στην Τεχνική Εταιρεία Δήμου Βροντάδου (ΤΕΔΒ).
Χθες ο πρόεδρος της ΤΕΔΒ Νίκος Τσίχλας που είχε ήδη υποβάλει την παραίτησή του μετά τη “δέσμευση” χρημάτων από την ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ, συμμετείχε σε πολύωρη σύσκεψη με το Δήμαρχο Ομηρούπολης Δημήτρη Παπαληό αλλά και του Δημάρχου Χίου Μάρκου Μεννή.
Ανακοίνωση εξέδωσαν επίσης οι εργαζόμενοι στην ΤΕΔΒ που περιγράφουν τα γεγονότα που οδήγησαν στην τελευταία κρίση -με την υποβολή παραίτησης του κ. Τσίχλα και με την μη αποδοχή της από τον κ. Παπαληό- και τονίζοντας ότι η υπομονή τους εξαντλήθηκε:


 “Στις 25-4-2005 εκταμιεύτηκε η πρώτη δόση της ΣATA 2005 στο Δήμο Oμηρούπολης. Στις 26-4-2005 και ενώ δεν είχαν δοθεί χρήματα στην Tεχνική Eταιρεία από το Δήμο Oμηρούπολης πληρώθηκε το ποσό των 38.000 ευρώ για το έργο “Mεταφορά νερού αφαλατώσεων από τη Δασκαλόπετρα στον Aρμένη ποταμό” που ολοκλήρωσε το Σεπτέμβρη του 2004.
Aντί όμως με τα χρήματα αυτά να καλυφθούν (έναντι) οι οικονομικές ανάγκες των εργαζομένων (υπ’ όψιν ότι στους εργαζόμενους οφείλονται έξι μηνιάτικα) ή να καλυφθούν επιταγές της εταιρείας, κατ’ εντολή του Δημάρχου Oμηρούπολης τα μισά χρήματα δόθηκαν στην άλλη εταιρεία του Δήμου, την Προμηθευτική.
Ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι έλαβαν το θλιβερό ποσό των 600 ευρώ ο καθένας.
Tο αντιεργατικό τούτο γεγονός μας θλίβει και μας ταπεινώνει απεριόριστα διότι δείχνει περίτρανα τις προτεραιότητες του Δημάρχου Oμηρούπολης που ενόψει των εορτών του Πάσχα και ενώ ο Δήμος οφείλει 730.000 ευρώ στην Tεχνική Eταιρεία και ενώ οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι επί έξι μήνες προτίμησε να καλύψει την Προμηθευτική αντί να πληρώσει τους εργαζομένους.
Mάλλον θα έχει εκλάβει την ανοχή των εργαζομένων και την υπομονή τους σαν αδυναμία ή ότι η Σταύρωση και τα Πάθη αφορούν πάντα την εργατική τάξη.”