Αρχική Πολιτισμός Μάγεψε και τη Λήμνο το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου

Μάγεψε και τη Λήμνο το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου

22


Τις δύο τελευταίες θεατρικές παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι κάτοικοι της Λήμνου. Μετά την πετυχημένη παρουσίαση στη Λέσβο το ΔΗΠΕΘΕ παρουσίασε στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο “Μαρούλα” της Μύρινας τις παραστάσεις “Οδυσσεβάχ” και “Αγγέλα”.
Η παιδική θεατρική παράσταση παρουσιαζόταν το πρωί για τους μαθητές (αλλά και το υπόλοιπο κοινό) και το βράδυ σειρά είχε η εαρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ “Αγγέλα”, από τις 16-23 Απριλίου.
Οι παραστάσεις σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και το κοινό και οι μαθητές της Λήμνου υποδέχθηκαν εγκάρδια το θίασο και τους συντελεστές των παραστάσεων.
Παράλληλα όμως στη Λήμνο το εκπαιδευτικό τμήμα του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου με εμψυχωτές τους Γιώργο Μπινιάτη, Μαρία Λούρου και Ειρήνη Σταμούλη, πραγματοποίησε διήμερο σεμινάριο θεατρικής αγωγής για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λήμνου.
Στα βιωματικά εργαστήρια οι συμμετέχοντες διδάχτηκαν τεχνικές θεάτρου για το Εκπαιδευτικό Δράμα: παιχνίδια, ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς, δραματοποίηση ποιητικών κειμένων και χορικών από το αρχαίο δράμα.
Το ΔΗΠΕΘΕ αφού ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν για τη διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων και κυρίως τα στελέχη από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τονίζει το “ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνέχιση της συνεργασίας του ΔΗΠΕΘΕ με τη Λήμνο έδειξαν ο Δήμαρχος Μύρινας κ. Νίκος Κορνιώτης και ο υπεύθυνος για τα πολιτιστικά του Δήμου κ. Δημήτρης Κουτρόπουλος, καθώς και ο Δήμαρχος Μούδρου κ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης.

Διαφήμιση