Αρχική Νέα Τοπικά ΚΚΕ: Αιτία των συλλήψεων για το… πανό, το ευρωσύνταγμα

ΚΚΕ: Αιτία των συλλήψεων για το… πανό, το ευρωσύνταγμα

15“Πρακτικά το “ευρωσύνταγμα” σημαίνει ένταση του αυταρχισμού και στρατιωτικοποίηση της ΕΕ. Η απαράδεκτη αυτή “συνταγματική συνθήκη” χτίζεται πάνω στα ερείπια των δημοκρατικών ελευθεριών και των κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων. Ο χιώτικος λαός, ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, η προοδευτική διανόηση πρέπει να απαντήσουν στη νέα αντιδημοκρατική πρόκληση. Το τείχος σιωπής και παραπληροφόρησης πρέπει να σπάσει και να υψωθεί ένα παλλαϊκό πανδημοκρατικό φράγμα αντίστασης με ένα διπλό “όχι” στο “ευρωσύνταγμα” και την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάλεσμα που το ΚΚΕ απευθύνει στον ελληνικό λαό και που αυτό το διπλό όχι θωρακίζει ουσιαστικά το αίτημα για δημοψήφισμα.”
Τα παραπάνω σημείωνε το ΚΚΕ, θυμίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του κόμματος, πρόσφατα με αφορμή το λεγόμενο Ευρωσύνταγμα. Δυστυχώς το μελάνι δε στέγνωσε ακόμη και είχαμε την εφαρμογή του στην πράξη με τη σύλληψη δύο συμπολιτών μας επειδή ανήρτησαν πανό στο λιμάνι με ανατρεπτικό περιεχόμενο όπως έκριναν τα μέσα καταστολής του κράτους εκτελεστικά και μη. Το εκ των υστέρων μάζεμα και η αθώωσή τους δεν αποσείει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και των εκτελεστικών οργάνων της, που αποδεικνύουν στην πράξη ότι το ΚΚΕ δυστυχώς και αυτή τη φορά δικαιώνεται.
Δικαιώνεται όμως και η κριτική του απέναντι στις άλλες πολιτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Με περίσσιο θράσος η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό αφού μαζί με τους βουλευτές της ΝΔ ψήφισε στη βουλή το λεγόμενο Ευρωσύνταγμα χειροκροτώντας την επικύρωσή του , που στην ουσία είναι επικύρωση της φαλκίδευσης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, έκανε βαρυσήμαντες δηλώσεις και μάλιστα ήταν και μάρτυρας υπεράσπισης στην αυτόφωρη διαδικασία. Στο ίδιο μήκος κύματος ο “Χρυσόστομος” κατά “δημοσιογραφικές” δηλώσεις πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που έθετε ρητορικά ερωτήματα περί ασφάλειας και ελευθερίας, αντί να  απολογηθεί για τις θέσεις του κόμματός του, θέσεις υποτέλειας και ενδοτισμού που προωθούνται σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση της ΝΔ.
Το ΚΚΕ προειδοποιεί το λαό μας ότι τέτοια φαινόμενα από εδώ και στο εξής θα πληθαίνουν και θα εντείνονται. Δεν οφείλονται στο ότι κάποιοι θερμοκέφαλοι παρερμηνεύουν διατάξεις, αλλά στο γεγονός της τρομολαγνείας του αστικού κράτους, στο γεγονός της Ευρώπης των ιμπεριαλιστών που χτίζεται ως φρούριο απέναντι στα δικαιώματα των λαών. Οι εργαζόμενοι και του νησιού μας, οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας, συσπειρωμένοι πρέπει να απαντήσουν, να καταργήσουν στην πράξη τα ευρωτρομονομοθετήματά τους, να ανατρέψουν μαζί με τους άλλους λαούς το ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα και να δημιουργήσουν το λαϊκό μέτωπο που θα διεκδικήσει τη λαϊκή εξουσία και το σοσιαλισμό.
ΧΙΟΣ 28-4-2005