Αρχική Νέα Τοπικά Στο ρυθμό του ρουκετοπόλεμου!

Στο ρυθμό του ρουκετοπόλεμου!

6Λίγες ώρες έμειναν για το βράδυ της Ανάστασης και στο Βροντάδο της Χίου όλα είναι έτοιμα για τον ρουκετοπόλεμο.
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις πλεγμάτων σε σπίτια και εκκλησίες.
Η Παναγιά Ερειθιανή, ο Άγιος Μάρκος και τα σπίτια εκατέρωθεν των δύο εκκλησιών είναι περιτρυγυρισμένα ακόμα και με διπλό συρματόπλεγμα, που καλύπτει συνολικά μια έκταση μεγαλύτερη των 2.500 τ.μ..
Τα συνεργεία της Τεχνικής Εταιρείας Δήμου Βροντάδου έχοντας αποκτήσει πλέον εξειδίκευση στη δουλειά τους, γνωρίζουν ποια είναι τα ευαίσθητα σημεία στα σπίτια και πιστεύουν πως έχουν καλύψει όλα τα πιθανά αδύνατα σημεία.


Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ομηρούπολης Δημήτρη Παπαληό το κόστος για τα μέτρα προφύλαξης και αποκατάστασης των ζημιών φθάνουν τις 60.000 ΕΥΡΩ, σαφώς όμως και είναι μικρότερο από το όφελος που φέρει η προβολή για το νησί.
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να υπάρξει και από τους πιστούς που θα πάνε σε μια από τις δύο εκκλησιές το βράδυ της Ανάστασης.

Μέτρα προστασίας
Πάντως ο Δήμος Ομηρούπολης σε συνεργασία με το ΔΟΑΠΠ (Δημοτικό οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού & Περιβάλλοντος) και την τροχαία θα προχωρήσει στον αποκλεισμό των δρόμων που οδηγούν προς τις εκκλησιές (βλ. σχετικό χάρτης).
Στο φυλλάδιο που επανακυκλοφόρησε ο ΔΟΑΠΠ επισημαίνεται ότι οι ρίψεις πρέπει να γίνονται σε συμφωνημένες και καθορισμένες ώρες με διακοπές από 10.30 μ.μ.-  10.50 μ.μ. και 00.30 π.μ.- 00.45 π.μ. για την ακίνδυνη πρόσβαση των πιστών στις εκκλησίες.
Επίσης ειδική μέριμνα θα πρέπει να υπάρξει και στο δρόμο προς το Αίπος αφού δεκάδες εποχούμενοι θα παρακολουθήσουν το έθιμο από τον Άγιο Μακάριο.