Αρχική Νέα Τοπικά Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης για ΤΕΔΒ

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης για ΤΕΔΒ

6


Και ενώ τη Μ. Πέμπτη αποταμιεύθηκε ένα μεγάλο μέρος από το δάνειο και πληρώθηκε σημαντικό μέρος των μισθών στους εργαζόμενους της Τεχνικής Εταιρείας Δήμου Βροντάδου, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης “καταγγέλλει την αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής και του ίδιου του Δημάρχου αφού η πολιτική της δημιουργεί συνεχώς θύματα που είτε αφορά στο σύνολο των δημοτών, είτε αφορά στους εργαζόμενους των εταιρειών του δήμου ιδιαίτερα δε της Τεχνικής Εταιρείας”.
Και η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας συνεχίζει:

“Αρκείται σε έναν διαχειριστικό ρόλο και μάλιστα στη χειρότερη εκδοχή του, αυτή της ανικανότητας, αφού ούτε κονδύλια διεκδικεί από αυτά που της ανήκουν από την κεντρική διοίκηση ούτε παρεμβαίνει στην κυβέρνηση, αλλά παρακολουθεί τις εξελίξεις έρμαιο των δικών της αντιφάσεων και ολιγωριών.
Η ΠΑΚ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου πρέπει να καταλάβει ότι τα προβλήματα που με θράσος λέει ότι κληρονόμησε είναι δικά της προβλήματα επί δημαρχίας Μάρκου Μεννή και ας σταματήσει το κρυφτούλι και τους “ψευτοτσαμπουκάδες”.
Η λογική “τα έβλεπα μα δε μίλαγα” είναι πολύ φτηνή για να πείσει τον κάθε σκεπτόμενο δημότη. Από την άλλη μεριά τα σημερινά συσσωρευμένα προβλήματα και πάλι απόρροια της δικής της πολιτικής είναι. Αυτό που πρέπει να αντιληφθεί είναι ότι η κατάσταση βρίσκεται στο απροχώρητο και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της αντί να κυνηγά μάγισσες που στο κάτω κάτω της γραφής και πάλι εκείνη έφτασε στο σημείο να φυλλορροεί δια του πολιτικού ερμαφροδιτισμού της.
Πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί 30 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους να εμπαίζονται ασύστολα, δεν μπορεί μια ανθηρή εταιρεία να οδηγείται σε περιορισμό της θέσης της στην αγορά και σε μείωση του κύρους της επειδή η δημοτικής αρχή ακολουθεί την πεπατημένη πολιτική της  προβληματικής διαχείρισης χωρίς αγωνιστικό παλμό, χωρίς χρησιμοποίηση των υπαρχόντων δεδομένων για αναπτυξιακή πολιτική των εταιρειών. Έβγαλε χρησιμοποιώντας την Τεχνική δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ρουσφετολόγησε με το προσωπικό της, “έθρεψε” νομότυπα  παρατρεχάμενους, έκανε πληθώρα υπερβάσεων στα έργα, παρείχε “κοινωνικό” έργο με μπαταξιλίκι και τώρα μας γυρεύει και τα ρέστα.
Η σημερινή κυβέρνηση έχει σαφείς πολιτικές ευθύνες γιατί συνεχίζει την πολιτική των υποχρηματοδοτήσεων στους ΟΤΑ των προκατόχων της, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για τη δική της ανικανότητα και προσαρμογή στο μοντέλο της δημοτικής αρχής πιόνι της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας.
Η τελευταία πρόταση του δημάρχου που είδε το φως της δημοσιότητας περί ανάληψης της διοίκησης της εταιρίας από την αντιπολίτευση -όχι την αξιωματική που μονίμως προσπαθεί να διεμβολίσει αφού ταιριάζουν τα χνώτα τους- αλλά την ελάσσονα και τους ανεξάρτητους συμβούλους που μέχρι χτες ήταν μαζί του αποτελεί σε ό,τι μας αφορά πρόταση πολιτικού αμοραλισμού αφού δικές τους ευθύνες προσπαθεί να τις μετακυλήσει στην παράταξή μας. Μιας όμως και αναφέρεται στην εξυγίανση της εταιρίας, μήπως μπορεί να μας πει ποιοι τη μόλυναν;
Είναι προφανές ότι τέτοια ευτελή επιχειρήματα δεν περνούν στους δημότες μας αφού γνωρίζουν  ποιοι διοικούσαν όλα αυτά τα χρόνια την  εταιρεία, ποιοι χάρασσαν την πολιτική της. Επειδή όμως η δημοτική αρχή παρουσιάζεται αδικημένη αφού δεν αφέθηκε να πάρει δάνειο 1 εκατομμύριο Ευρώ, γιατί δε λέει ποιο ήταν το master plan  που κατέθεσε για την Τεχνική ώστε να μας πείσει. Για το μόνο που έπειθε ήταν ότι με το πρόσχημα της Τεχνικής θα προσπαθούσε να μπαλώσει και άλλες αμπάλωτες τρύπες. Δυστυχώς η δημοτική αρχή συνεχίζει να παίζει στην πλάτη των δημοτών.
Σε ό,τι μας αφορά έχουμε να δηλώσουμε ότι η επιλογή του λαού της Ομηρούπολης μας στέρησε το δικαίωμα να εφαρμόσουμε την πολιτική μας και στο θέμα των εταιρειών. Η επιλογή των δημοτών μας εγκλωβίστηκε ανάμεσα στην προβληματική διαχείριση της σημερινής δημοτικής αρχής και στις καθαρές λύσεις δια των απολύσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και όμως εμείς λέγαμε ότι υπάρχει ο δρόμος της διεκδίκησης των κονδυλίων που μας ανήκουν, υπάρχει ο δρόμος της λειτουργίας των εταιρειών μέσα από διαδημοτικές συνεργασίες που θα αποφέρουν έργα, υπάρχει ο δρόμος των έργων του δήμου που θα τα εκτελεί χωρίς υπερβάσεις η Τεχνική. Διαβεβαιώνουμε τους δημότες μας ότι θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας όταν η δική τους βούληση το επιτρέψει.
Ωστόσο πρέπει κι εκείνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους βγάζοντας τα σωστά συμπεράσματα , καταψηφίζοντας τέτοιου είδους και ποιότητας δημοτικές αρχές αλλά και αξιωματικές αντιπολιτεύσεις που αποτελούν όψεις του ίδιου νομίσματος.