Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ελεγχοι σχολείων για αμίαντο από τον ΟΣΚ

Ελεγχοι σχολείων για αμίαντο από τον ΟΣΚ

24

Κλιμάκιο του ΟΣΚ επισκέφθηκε ήδη τη Χίο, προκειμένου να πραγματοποιήσει ελέγχους σε όλα τα σχολεία του νομού για να διαπιστώσει την ύπαρξη ή μη αμιάντου.
 Μάλιστα όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου από το γραφείο του αρμόδιου αντινομάρχη Νίκου Νύκτα “από μια πρώτη θεώρηση προκύπτει ότι οι περιπτώσεις αμιάντου στα σχολεία της Χίου είναι ελάχιστες”. Αυτό όμως σημαίνει ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα, χωρίς σε αυτή τη φάση να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα εξάλλου με σχετικό έγγραφο από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. προς τις δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σημειώνεται ότι “ελέγχθηκαν τα περισσότερα από τα διδακτήρια του Νομού μας κυρίως της πόλης Χίου, το Σχολικό Κέντρο Καμποχώρων στο Χαλκειός, το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου Συκούση και το Δημοτικό Σχολείο Θολοποταμίου”.
Σημειώνεται επίσης στο ενημερωτικό δελτίο από το γραφείο του κ. αντινομάρχη ότι υπήρξε σχετικό αίτημα της Ν.Α. Χίου και ήδη από την περασμένη εβδομάδα σε συνεργασία με τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας της Ν.Α. Χίου το κλιμάκιο του ΟΣΚ έχει προβεί σε αρκετούς ελέγχους οι οποίοι και θα συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα.
Η ΝΑ Χίου για να αντιμετωπίσει τις όποιες ανάγκες αντικατάστασης αμιάντου “θα ζητήσει την αναγκαία χρηματοδότηση για την επίλυση του προβλήματος”, καταλήγει το δελτίο τύπου.