Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ελπίδα Τσουρή προς Γ. Πίττα για φράγμα Κόρης Γεφύρι

Ελπίδα Τσουρή προς Γ. Πίττα για φράγμα Κόρης Γεφύρι

10Δεν άφησε αναπάντητο το δελτίο τύπου του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Πίττα, η συνάδελφός του από το ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή:
“Με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, σχετική με το φράγμα “Κόρης Γεφύρι”, η οποία μάλιστα, ουδόλως αφορούσε την ουσία και την υλοποίηση του έργου, ο βουλευτής κύριος Πίττας, δήλωσε ότι: “ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες του βουλευτή Χίου, των τοπικών αρχών και πάνω από όλα με την πολιτική βούληση και συμβολή της Κυβέρνησης φθάσαμε στο σημείο που είμαστε σήμερα”.


Υπενθυμίζουμε στον κύριο Πίττα, ότι ΟΛΕΣ οι απαιτούμενες ενέργειες -οριστική ένταξη, εξασφάλιση αυξημένης χρηματοδότησης, δημοπράτηση- είχαν ολοκληρωθεί επί της προηγούμενης Κυβέρνησης, μέχρι τον Ιανουάριο του 2004.


Ο κύριος Πίττας μέχρι πριν από μερικούς μήνες με δημόσιες δηλώσεις του αμφισβητούσε ακόμα και την χρηματοδότηση του έργου, που είχε διασφαλίσει η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ψάχνοντας να βρεί ….. αν υπήρχαν χρήματα στους κωδικούς του έργου!!


Χαιρόμαστε που ξεπέρασε το στάδιο της αμφισβήτησης. Οφείλει, όμως, να εξηγήσει σε τι ακριβώς συνίσταται η πολιτική βούληση και οι ενέργειες της σημερινής Κυβέρνησης. Εκτός, αν εννοεί ότι οφείλουμε ευγνωμοσύνη στην Κυβέρνηση, επειδή δεν ματαίωσε και αυτό το έργο, όπως πράττει με τα μεγάλα έργα σε όλη τη χώρα ή δεν παρέπεμψε στο απώτερο μέλλον, όπως έπραξε με το Νοσοκομείο και το Δικαστικό Μέγαρο της Χίου!”, καταλήγει η κα Τσουρή.