Αρχική Πολιτισμός ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ: 2ο οδοιπορικό στην Ελληνική Παράδοση

ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ: 2ο οδοιπορικό στην Ελληνική Παράδοση

30



2ο ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ χορουύ και τραγούδια της Ελλάδας
ΜΕ 5.500 ΧΟΡΕΥΤΕΣ & δεκάδες ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ χορευτικά συγκροτήματα
Κατράκειο Θέατρο, 14 & 15 Μαΐου 2005, στις 18:00.

Το μεγαλύτερο χορευτικό γεγονός με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας διοργανώνει στο Κατράκειο Θέατρο ο Όμιλος UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων και είναι αφιερωμένο στην Ειρήνη, την Αλληλεγγύη των Λαών και την Πολιτιστική μας Κληρονομιά.

Στο 2ο Οδοιπορικό παίρνουν μέρος 5.500 χορευτές από δεκάδες χορευτικά συγκροτήματα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας , με σκοπό να συμβάλουν στην προώθηση και προβολή της λαϊκής παράδοσης, του πολιτισμού και της ειρήνης.

Την Οργάνωση – επιμέλεια εκδήλωσης έχει ο Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος Δν/ντής Παιδείας του Ομίλου UNESCO Πειραιά. Συντονίστρια του προγράμματος είναι η κα Ξανθένια Μαντά.

Το 2ο ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις στην χώρα μας και, ίσως, το μεγαλύτερο αντάμωμα παραδοσιακών Συλλόγων, δεδομένης της συμμετοχής χιλιάδων χορευτών από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα με τη δυναμική και το μεγαλείο της τέχνης, που εμπεριέχουν οι χοροί και το δημοτικό τραγούδι, το 2ο ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ αποτελεί ταυτόχρονα αφορμή και για προβολή του πλούτου και της ομορφιάς των παραδοσιακών φορεσιών της χώρας μας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κατράκειο Θέατρο, το Σαββάτο 14, και την Κυριακή 15 Μαΐου 2005, στις 18:00. Το πρόγραμμα του 2ου ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ περιλαμβάνει χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, το Σαββάτο 14 Μαΐου 2005, θα παρουσιαστούν χοροί από την Κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τις Κυκλάδες, τη Σαλαμίνα, τη Θράκη, την Πελοπόννησο και τη Ρούμελη (παιδικό), τα Δωδεκάνησα, τα Κύθηρα, τη Χίο και τη Μυτιλήνη, την Κύπρο, τον Πόντο, καθώς και Σαρακατσάνικα, ενώ
την Κυριακή 15 Μαΐου 2005 θα παρουσιαστούν χοροί από την Αττική, την Καππαδοκία, τη Θεσσαλία, τις Κυκλάδες, την Ήπειρο, τη Σάμο και την Ικαρία, την Ανατολική Ρωμυλία, τη Μικρά Ασία (παιδικό), τη Χαλκιδική και την Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια του 2ου ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ πρόκειται να τιμηθούν προσωπικότητες με ιδιαίτερα σημαντικό και δημιουργικό έργο, όσον αφορά την Ελληνική παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά, μεταξύ των οποίων τα “αηδόνια” του παραδοσιακού τραγουδιού, Χρόνης Αηδονίδης, Σάββας Σιάτρας, Δόμνα Σαμίου και Γιώτα Βέη.

Επίσης, ο Όμιλος UNESCO Πειραιά πρόκειται να τιμήσει τον αείμνηστο δημιουργό Γρηγόρη Μπιθικώτση, με μια διάκριση που θα παραλάβει η κόρη του εκλιπόντος, κα Άννα Μπιθικώτση-Νικολοπούλου. Τέλος, θα τιμηθεί ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων UNESCO, κος Γιώργος Χριστοφίδης, για την προσφορά του στην ανάπτυξη του Κινήματος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της UNESCO.

Ιδιαίτερα σημαντική για το 2ο ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ είναι η παρουσία των καταξιωμένων μουσικών, που θα λάβουν μέρος. Συγκεκριμένα, πρόκειται να εμφανιστούν οι μουσικοί: Φιλιππίδης Νίκος (Πνευστά), Φιλιππίδης Κώστας (Τραγούδι – Λαούτο), Μαρινάκης Γιώργος (Βιολί), Γεβγελής Γιάννης (Κρουστά), Δημούδης Βαγγέλης (Ούτι-Τραγούδι), Καρατάσος Νίκος (Σαντούρι), Σαββίδης Σταύρος (Λύρα Πόντου-Τραγούδι), Χατζηδαβιτίδης Νίκος (Νταούλι), Αλεξανδράκης Σταμάτης (Λύρα Κρήτης), Σουλακιώτης Σταύρος (Λαγούτο Κρήτης), κ.ά.

Το πρόγραμμα του 2ου ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ περιλαμβάνει χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, το Σαββάτο 14 Μαΐου 2005, θα παρουσιαστούν χοροί από την Κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τις Κυκλάδες, τη Σαλαμίνα, τη Θράκη, την Πελοπόννησο και τη Ρούμελη (παιδικό), τα Δωδεκάνησα, τα Κύθηρα, τη Χίο και τη Μυτιλήνη, την Κύπρο, τον Πόντο, καθώς και Σαρακατσάνικα, ενώ
την Κυριακή 15 Μαΐου 2005 θα παρουσιαστούν χοροί από την Αττική, την Καππαδοκία, τη Θεσσαλία, τις Κυκλάδες, την Ήπειρο, τη Σάμο και την Ικαρία, την Ανατολική Ρωμυλία, τη Μικρά Ασία (παιδικό), τη Χαλκιδική και την Κρήτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, παράλληλα με τις εκδηλώσεις, θα λειτουργήσει και έκθεση παραδοσιακής κούκλας.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Τηλ. 2104110678, 6936369717. Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος Δν/ντής Παιδείας του Ομίλου UNESCO Πειραιά.

Διαφήμιση