Αρχική Νέα Τοπικά Βατά πεζοδρόμια θέλει η Δημοτική Αρχή σε Βενιζέλου- Ροδοκανάκη

Βατά πεζοδρόμια θέλει η Δημοτική Αρχή σε Βενιζέλου- Ροδοκανάκη

7Ένα έργο που θα μεταβάλλει τη λειτουργία της αγοράς, μετατρέποντας δυο εξίσου ανταγωνιστικούς στην Απλωταριά εμπορικούς οδούς ξεκινά άμεσα ο Δήμος Χίου. Σύμφωνα με δηλώσεις στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ του αντιδημάρχου Αντώνη Λυπαρή, ίσως και μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων στις οδούς Βενιζέλου και Ροδοκανάκη με στόχο να παραδοθεί πριν την αιχμή της καλοκαιρινής κίνησης.
Με τη διαπλάτυνση των απαράδεκτων σήμερα πεζοδρομίων απομακρύνονται τα οχήματα που σταθμεύουν από τη μια πλευρά τους νόμιμα και από τη δεύτερη παράνομα, δημιουργούνται προϋποθέσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση των καταναλωτών στα καταστήματα και σίγουρα θα προκληθούν σταδιακά αλλαγές και στο ύψος του ενοικίου τους.
Θα γίνει μια συγκροτημένη κι ολοκληρωμένη δουλειά, η οποία παράλληλα θα εμποδίζει την στάθμευση αυτοκινήτων πάνω στα πεζοδρόμια, έργο που ζητάνε επίμονα τόσο η αστυνομία όσο και οι επαγγελματίες.
Παράλληλα, όμως, αφού δεν υπάρχει ωφέλιμος χώρος, θα είναι αδύνατη η στάθμευση και στο οδόστρωμα. Θα δημιουργηθούν χώροι απλής, σύντομης στάσης για την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών και του κοινού, καθώς και διάδρομοι προσπέλασης των ΑΜΕΑ. Το έργο έχει δημοπρατηθεί ήδη και η έναρξη των εργασιών καθυστέρησε επιλεγμένα για να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες τις ημέρες των εορτών.
“Θα διαπλατυνθούν τα πεζοδρόμια και θα τοποθετηθούν κυρίως καλαίσθητα κολωνάκια, που θα δένουν με τα υπόλοιπα στοιχεία του δρόμου, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει και την κατασκευή πιο μεγάλων πεζοδρομίων, όπου θα τοποθετηθούν καθιστικά. Ένα παγκάκι, μία ζαρντινιέρα, μια αισθητική πρόταση. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον πεζό, στη μητέρα με το παιδί, στο άτομο με κινητικά προβλήματα να διασχίσουν άνετα και με ασφάλεια όλο το μήκος των πεζοδρομίων”, δηλώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Α. Λυπαρής.
Σύμφωνα με τον κ. Αντιδήμαρχο, την κατασκευή του έργου έχει ζητήσει πρωτίστως η αστυνομία, για λόγους μείωσης των ατυχημάτων, το Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος αλλά και μεμονωμένοι επαγγελματίες. “Τα πιο δύσκολα και προβληματικά σημεία είναι στην αρχή των δύο δρόμων έως το ύψος της Ομήρου. Η στενότητα τους σε αυτά τα σημεία είναι προβληματική για όλους. Οι επαγγελματίες ζητούν την κατασκευή του έργου όσο το δυνατόν νωρίτερα”, τονίζει.
Θέλοντας δε, να δώσει την οραματική εικόνα της περιοχής, μετά την ολοκλήρωση των έργων και την παράδοση της στους φυσικούς της χρήστες, δηλώνει ότι η Δημοτική Αρχή θέλει να δημιουργήσει δύο νέους δρόμους τύπου Απλωταριάς, κάτι που θα διευκολύνει όλους μας.


ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΗΣ