Αρχική Νέα Τοπικά Προσφυγή Γαϊσίδη για τις Λαϊκές Πολυκατοικίες Χριστού

Προσφυγή Γαϊσίδη για τις Λαϊκές Πολυκατοικίες Χριστού

5


Προσφυγή στην Επιτροπή του Άρθρου 18 με την οποία ζητά ακύρωση της απόφασης της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Α. Χίου σχετικά με την έγκριση της μελέτης και δημοπράτησης του έργου για την επέμβαση σε μία λαϊκή πολυκατοικία στην περιοχή Χριστού Βαρβασίου, κατέθεσε ο επικεφαλής του νομαρχιακού συνδυασμού “Χίος Παρόν & Μέλλον”, Γιάννης Γαϊσίδης.
Σε σχετικό δελτίο τύπου η αντιπολίτευση του Νομαρχιακού Συμβουλίου σημειώνει ότι δεν θα γίνουν επεμβάσεις στον φέροντα οργανισμό του κτηρίου.
Για το θέμα αυτό να σημειώσουμε ότι από πλευράς του ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης είχε σημειώσει κατά τη διάρκεια της δραματικής συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής (με τη μοιραία κατάληξη του Χρήστου Αρακά) ότι, δεν θα γίνει ανακατασκευή όπως στο κτήριο της Νομαρχίας, αλλά θα παρέμβουν με τσιμεντοενέσεις σε δοκάρια που φέρουν σημαντικό πρόβλημα ενώ και στην πορεία του έργου θα εξετάσουν θέματα που αφορούν τη στατικότητα.
Ειδικότερα στο δελτίο τύπου του συνδυασμού “Παρόν & Μέλλον” σημειώνεται:
“όλη η τοπική κοινωνία εδώ και χρόνια παλεύει για την οριστική λύση του προβλήματος της στέγασης των συμπολιτών μας στην περιοχή αυτή. Ήδη ο Δήμος Χίος έχει παραχωρήσει έκταση 20 στρεμμάτων για να ανεγερθούν νέες λαϊκές κατοικίες και υπάρχει έντονη κινητικότητα στα αρμόδια υπουργεία για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.
Ο νομάρχης όμως παίρνοντας χρήματα (450.000  €) από τα κονδύλια, που  έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, προχωρεί στην εκτέλεση έργου, το οποίο δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα της στέγασης ούτε στο ελάχιστο. Και τούτο διότι σύμφωνα με την τεχνική έκθεση της Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της νομαρχίας, μόνο η πολυκατοικία, στην οποία πρόκειται να γίνουν εργασίες, απαιτεί 2.160.000  €  για να αποκατασταθούν τα προβλήματα στατικής επάρκειας που υπάρχουν.
Επομένως θα γίνουν εργασίες “ευπρεπισμού” όπως ελέχθη μέσα στη Ν.Ε. και θα πεταχτούν 450.000  € κυριολεκτικά στο βρόντο και μάλιστα από κονδύλια τα οποία στερείται το οδικό δίκτυο. Παράλληλα μετά το πέρας των εργασιών η πολυκατοικία θα εξακολουθεί να είναι και πάλι επικίνδυνη, αφού ουδεμία επέμβαση θα γίνει στον φέροντα οργανισμό του κτηρίου, όπως ομολογείται στην Τεχνική Έκθεση της Υπηρεσίας”.