Αρχική Νέα Τοπικά Με νέο σήμα της ΔΕΥΑΧ… δημοπρατείται το υδρευτικό δίκτυο Σαραπιό- Θόλος

Με νέο σήμα της ΔΕΥΑΧ… δημοπρατείται το υδρευτικό δίκτυο Σαραπιό- Θόλος

10Προχωρεί προς δημοπράτηση το έργο κατασκευής δικτύου ύδρευσης από το Σαραπιό ως το Θόλο, μετά την απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ. Το έργο με προϋπολογισμό 2.190.000 ΕΥΡΩ, βάζει οριστικά -ελπίζουμε- στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας το δίκτυο του Ναγού αφού το νέο από σωλήνες πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς θα μπορεί να μεταφέρει 400 τ.μ. νερού την ώρα και θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά νερού κύρια από το Σαραπιό και κατά δεύτερο λόγο από το Δελφίνι
Στη σχετική απόφαση μειοψήφησε ο εκπρόσωπος της ελάσσονος μειοψηφίας Πάνος Αναγνώστου, διότι έθεσε θέμα αρτιότητας της μελέτης του έργου, η οποία μέσω Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είχε ανατεθεί στην ΕΝΑ ΧΙΟΥ με διαδικασία που κατά τον κ. Αναγνώστου ήταν αδιαφανή.
Σχετικά με το νερό του Δελφινιού ο Πρόεδρος πρότεινε και το σώμα αποφάσισε να ζητηθεί από τους Δήμους Καρδαμύλων και Ομηρούπολης να πάρουν μέρος σε Προγραμματική Σύμβαση. Μέσω αυτής  θα προτείνεται η ανάθεση στο Γεωλογικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η διερεύνηση της διαδρομής του νερού.
Επίσης ο κ. Φυτούσης παρουσίασε στο σώμα το νέο σήμα της εταιρείας, που όπως είπε το έκανε δωρεάν γραφείο της πόλης και φρόντισαν να επιλέξουν το πιο απλό από σήματα άλλων ΔΕΥΑ της χώρας.
Εξάλλου συμφώνησαν να προχωρήσει η διαδικασία για να γίνει καμπάνια υπέρ της οικονομίας νερού, με πρόταση να διατεθεί κονδύλι ύψους 6.000 ΕΥΡΩ (το 1/3 μάλιστα στην τηλεόραση).