Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ευχές για καλές εξετάσεις από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ευχές για καλές εξετάσεις από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

10Ευχές προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που κατεβαίνουν στο στίβο των γραπτών εξετάσεων εκφράζει ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Παύλος Καλογεράκης.
“Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
Θέλω να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχές για κάθε επιτυχία στις γραπτές εξετάσεις του τέλους της σχολικής χρονιάς. Επιτρέψτε μου όμως να καταθέσω δύο σκέψεις που θα συμβάλλουν σ’ αυτήν την επιτυχία:
“Φροντίστε να αποβάλετε κάθε άλλο ενδιαφέρον από το μυαλό τους αυτή την περίοδο, να κοιμάστε και να ξεκουράζεστε αρκετά και να επιδιώκετε την ηρεμία, χώρου και νου.
Για όσους έχουν “δυσκολίες” με τους βαθμούς, ένα διάβασμα έστω και την τελευταία ώρα μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο. Αφήστε κάποιες βόλτες για αργότερα, το καλοκαίρι.
Για τους εξεταζόμενους σε Πανελλήνιες εξετάσεις να σημειώσω, επί πλέον των παραπάνω, ότι η δουλειά διαβάσματος και αυτήν την ώρα πρέπει νάναι μεθοδική με καλή στρατηγική χρησιμοποίησης του χρόνου, ακόμα και κατά την ώρα της εξέτασης. Να θυμάστε δε ότι ο αγώνας, όπως και σε αρκετά αθλήματα, διαρκεί μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο του τελευταίου μαθήματος.
Οι γονείς ας φροντίσουν να είναι ήρεμοι, υπομονετικοί και αρωγοί.
Πολλές θερμές ευχές για Καλή Επιτυχία σε όλους σας, για τη χαρά τη δική σας πρώτα απ’ όλα, της οικογένειάς σας και όλης της εκπαιδευτικής μας νησιωτικής κοινότητας”.