Αρχική Νέα Τοπικά Ενδιαφέρον Τράπεζας για κτήριο οδού Λάδης

Ενδιαφέρον Τράπεζας για κτήριο οδού Λάδης

20


Έντονο ενδιαφέρον εκφράζεται από ιδιώτη επιχειρηματία για να προχωρήσει σε συνεργασία με το Δήμο Χίου στην ανακαίνιση του κτηρίου που διαθέτει ο Δήμος επί των οδών Λάδης και Κανάρη.
Συγκεκριμένα για το κτήριο όπου έχει την έδρα του το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου, όπως και άλλα πολιτιστικά σωματεία, ενδιαφέρεται Χιώτης εφοπλιστής που στο παρελθόν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να φέρει στη Χίο ιδιωτική Τράπεζα.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η πρόταση δεν έχει κατατεθεί επίσημα στο Δήμο Χίου, το ενδιαφέρον υπάρχει και πάλι για εγκατάσταση υποκαταστήματος γνωστής Τράπεζας που δεν δραστηριοποιείται στη Χίο στον ισόγειο χώρο. Μάλιστα φαίνεται ότι ήδη έχει υπάρξει καταρχήν συνάντηση με το σημερινό ενοικιαστή του συγκεκριμένου καταστήματος.
Ο Δήμαρχος Μάρκος Μεννής αναφέρθηκε σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα είδηση κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην πρωινή εκπομπή της ΠΑΤΡΙΔΑΣ-TV. Σε ερώτηση σχετικά με το cine ΚΗΠΟΣ ο κ. Μεννής υπερασπίστηκε την πολιτική συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα λέγοντας ότι θα συνεχίσει να τον εφαρμόζει ως Δημοτική Αρχή και σε άλλους τομείς και ήδη εξετάζεται πρόταση Τράπεζας..
Εξάλλου όπως δήλωσε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ο κ. Μεννής, πράγματι υπάρχουν οι σκέψεις για τέτοιες πολιτικές συνεργασίας με ιδιώτες, που θα δώσουν τη δυνατότητα καλύτερης αξιοποίησης της περιουσίας του Δήμου χωρίς ο τελευταίος να αναγκαστεί να καταβάλλει όλο το ποσό των απαιτούμενων εργασιών συντήρησης.
 Μάλιστα ο Δήμος Χίου εξετάζει την κατάθεση της πρότασης στις οριζόντιες δράσεις του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και ήδη έχει κατατεθεί έγγραφο στο υπουργείο Εσωτερικών με το οποίο ζητείται χρηματοδότηση για τα οριζόντια προγράμματα συνεργασίας με ιδιώτες.