Αρχική Νέα Τοπικά Κίνηση Ενεργών Πολιτών: ένα χρόνο από την προσπάθεια μπαζώματος του Κάστρου

Κίνηση Ενεργών Πολιτών: ένα χρόνο από την προσπάθεια μπαζώματος του Κάστρου

10ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τον ένα χρόνο από την προσπάθεια του Δήμου Χίου να πραγματοποιήσει την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου του Κάστρου εξέδωσε η Κίνηση Eνεργών πολιτών, θυμίζοντας τις ψεύτικες διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής για τις αδειοδοτήσεις αλλά και την άμεση ενεργοποίηση των πολιτών.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
“Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που ο Δήμαρχος μας,αποπειράθηκε να μπαζώσει το Κάστρο της πόλης .
Μια ομάδα ενεργών πολιτών αντέδρασε έγκαιρα και κατόρθωσε να αποτρέψει αυτήν την παρανομία.
Οι πολίτες της Χίου θυμούνται ακόμη τις ψεύτικες διαβεβαιώσεις του Δημάρχου, ότι έχει στα  χέρια του όλες τις προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις.
Θυμόμαστε ακόμη τις προσωπικές επιθέσεις και κατηγορίες εναντίον μας, ότι δήθεν είμαστε ακραίοι, γραφικοί, αντιθετοι με την ανάπτυξη του τόπου μας κλπ.
Ολοι εμείς, λίγοι στην αρχή περισσότεροι στη συνέχεια, συνεχίζομε τον αγώνα μέχρι να γλυτώσουμε το κάστρο της πόλης μας από τις επικίνδυνες επιλογές της σημερινής πλειοψηφίας.
Ταυτόχρονα προτείνομε και τις λύσεις που εξυπηρετούν την αποσυμφόρηση του Λιμανιού.
Ένα χρόνο μετά οι πολίτες της Χίου αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι θα γινότανε εκείνη τη νύκτα, αλλά και τι θα γίνει με τον λεγόμενο περιφερειακό δρόμο του Κάστρου, γι’ αυτό και η μεταστροφή της κοινής γνώμης μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσομε τις προσπάθειες  μας .
Καλούμε τους δημότες της πόλης μας, να δυναμώσουν την φωνή της ΚΕΠ, την φωνή της λογικής, να αντισταθούν στην καταστροφή του Κάστρου, και να απαιτήσουν λύσεις τεχνικά εφικτές , βιώσιμες και ωφέλιμες για τους δημότες .
Το γινάτι ενός Δημάρχου δεν μπορεί να καταστρέφει τον πολιτισμό και την ιστορία αυτού του τόπου”.