Αρχική Πολιτισμός Ενημέρωση για το cine ΚΗΠΟΣ ζήτησε ο Πρωθυπουργός

Ενημέρωση για το cine ΚΗΠΟΣ ζήτησε ο Πρωθυπουργός

6Με κοινή επιστολή οι επικεφαλείς των συνδυασμών της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Χίου, Πέτρος Παντελάρας και Ανδρέας Μιχαηλίδης αντίστοιχα, ενημέρωσαν τον υπουργό Πολιτισμού και Πρωθυπουργό για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου.
Σε αυτήν αναφέρουν αναλυτικά το τι έχει συμβεί τον τελευταίο μήνα, καθώς και το γεγονός ότι ακόμα είναι σε ισχύ η Προγραμματική Σύμβαση με το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο τα δύο τελευταία χρόνια έχει καθυστερήσει στην καταβολή των επιχορηγήσεων.
Έτσι ζητείται η παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή βάση και των όσων προβλέπονται από την Προγραμματική Σύμβαση του 1996 ώστε να αναθεωρήσει η ΔΑΕΧ τις αποφάσεις της, αφού πάσχουν νομικά, και να γίνει η προετοιμασία να λειτουργήσει με δικά της μέσα το cine ΚΗΠΟΣ.
Το σημαντικό σε αυτό το θέμα είναι ότι άμεσα ενδιαφέρθηκε το Γραφείο του Πρωθυπουργού, που ζήτησε πλήρη ενημέρωση όπως και πλήρη φάκελο με τα μέχρι στιγμή δημοσιεύματα.
Εν τω μεταξύ η Επιτροπή Δημοτών καλεί σε συγκέντρωση κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή στις 6.30 μ.μ., ενώ στις 9.00 το βράδυ θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ στην πλατεία Βουνακίου.