Αρχική Νέα Τοπικά Αποφάσεις Νομαρχιακής Επιτροπής

Αποφάσεις Νομαρχιακής Επιτροπής

6


Στην έγκριση της υδρολογικής μελέτης στα πλαίσια της συνολικής για το φράγμα στο Σαραπιό ενέκρινε κατά πλειοψηφία η Νομαρχιακή Επιτροπή.
Ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης Γιάννης Γαϊσίδης έθεσε το θέμα της νομιμότητας της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Νομαρχίας, Δήμου Χίου και ΕΝΑ. Η τελευταία ανέλαβε τη σύνταξη της μελέτης, την οποία και έδωσε σε τρίτους, κάτι που όπως σχολίασε δεν γνωρίζει κατά πόσο θα κριθεί νόμιμο.
Ο κ. Νομάρχης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα νομικό θέμα ενώ θεωρείται ότι ο νόμος δεν έχει αναδρομική ισχύ, οπότε δεν θα επηρεάσει τις εκταμιεύσεις κονδυλίων. Σε ότι αφορά τη συνεργασία της ΕΝΑ με μελετητικά γραφεία, είπε ότι απευθύνθηκε σε αυτά η Αναπτυξιακή Εταιρεία.
Εξάλλου η Ν.Ε. ενέκρινε κατά πλειοψηφία και δύο αναθέσεις έργων που αφορούν τη βελτίωση του οδικού δικτύου Αυγωνύμων- Ελίντας και τη βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Σχολείου Ολύμπων.
Ο δρόμος είναι προϋπολογισμού 23.000 ΕΥΡΩ και είχε έκπτωση 4%, ενώ το δεύτερο έργο έχει προϋπολογισμό 10.000 ΕΥΡΩ και έγινε με απευθείας ανάθεση.