Αρχική Πολιτισμός Κατέβασαν τα πανό για τον κινηματογράφο!

Κατέβασαν τα πανό για τον κινηματογράφο!

10“Το Σάββατο 14 Μαΐου εκατοντάδες δημότες της Χίου -μικροί και μεγάλοι- διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του δημοτικού θερινού κινηματογράφου γεμίζοντας με συνθήματα, ζωγραφιές και graffiti το 100 περίπου μέτρων πανό που ωστόσο αποδείχθηκε μικρό και έτσι ανοίχθηκε και δεύτερο, ίδιου μήκους, που μέχρι το απόγευμα είχε γεμίσει.
Τα πανό-κείμενα, τα οποία είναι μια από τις πολλές και όμορφες μορφές διακίνησης ιδεών, τοποθετήθηκαν στον δημόσιο χώρο της πλατείας και του δημοτικού κήπου.
Την Τρίτη 17 Μαΐου, δύο μόλις μέρες μετά, τρία από τα πανό (τα δύο της πλατείας και το ένα 100μέτρο του κήπου) είχαν εξαφανιστεί}, αυτό σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση της η “Πρωτοβουλία Δημοτών ενάντια στο ξεπούλημα του cine ΚΗΠΟΣ”.
Τέτοιου είδους λογοκρισία, συνεχίζεται στην ανακοίνωση, από όποιους κι αν έγινε, επίσημα ή ανεπίσημα, με εντολή ή με δήθεν ατομική πρωτοβουλία κάποιων “φανατικών”, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών πρακτικών τις οποίες εφαρμόζουν χρόνια οι δημοτικοί μας άρχοντες, ενάντια σε όσους διαφωνούν με τις αποφάσεις τους και τους τρόπους που τις παίρνουν. Για μας σε κάθε περίπτωση η κύρια ευθύνη βαραίνει τη δημοτική αρχή που πρωτοστατεί στην παραβίαση των περίφημων δημοκρατικών αρχών.  
Γνωρίζοντας τις μεθόδους τους, να επεμβαίνουν είτε άμεσα είτε έμμεσα σε ότι μας αφορά, έχουμε ακόμα περισσότερους λόγους να αγωνιζόμαστε ώστε όλοι μας να έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ζωή μας και να εκφραζόμαστε ελεύθερα ενάντια σε ό,τι μας περιορίζει.
Καλούμε όλους τους συνδημότες μας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΗ στις 18:30 στο δημοτικό συμβούλιο, για να απαιτήσουμε ενωμένοι να πάρουν πίσω την πραξικοπηματική απόφαση ξεπουλήματος του cine Κήπος”.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ