Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Εκπτωτος εργολάβος στα 3ο-8ο Δημοτικά Σχολεία, εκτός ημερησίας συζητά απόψε το Δημοτικό...

Εκπτωτος εργολάβος στα 3ο-8ο Δημοτικά Σχολεία, εκτός ημερησίας συζητά απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου

7


Εκτός ημερησίας διάταξης έρχεται στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου το θέμα της ολοκλήρωσης των εργασιών στα 3ο- 8ο Δημοτικά Σχολεία.
Μετά την είδηση που παρουσιάσαμε λίγες μέρες πριν ότι δεν έχει υπογράψει ακόμα ο ανάδοχος του έργου το συμφωνητικό για να ξεκινήσει τις εργασίες, επειδή έχει λήξει η ισχύς του πτυχίου του επί ένα δίμηνο και μόλις στις 10 Μαίου έκανε αίτηση για θεώρησή του, το θέμα έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο με εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών για να διαπιστώσει το συμβούλιο τη μη ανταπόκριση και σύμφωνα με τη νομοθεσία να καλέσει το δεύτερο (κατά σειρά έκπτωσης) εργολάβο.
Συγκεκριμένα στην εισήγηση των κ.κ. Γιάννη Κοτσιφάκη και Λάκη Τσακού σημειώνονται τα εξής:
“Επειδή πέρασε άπρακτος η προθεσμία των 30 ημερών που ορίζει ο Νόμος και εξέλειπαν οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες έγινε δεκτός ο ανάδοχος στη δημοπρασία της 21/2/05 (πτυχίο με ισχύ) θα πρέπει η προϊστάμενη αρχή (δημοτικό συμβούλιο) να εκδώσει σχετική απόφαση που να διαπιστώνει τη μη ανταπόκριση του προσωρινού μειοδότη και να εξετάσει την ανάθεση στο δεύτερο μειοδότη επαναλαμβάνοντας τη σχετική διαδικασία. Επίσης να αποφασίσει την άμεση κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής ύψους 6681 ΕΥΡΩ και την πειθαρχική δίωξη του αναδόχου σύμφωνα με το ΠΔ 378/99”.
Η υπηρεσία σημειώνει εξάλλου ότι είχε συχνές επαφές με τον ανάδοχο του έργο (εταιρεία Νικολιάς- Μπανανής ΟΕ) για την οργάνωση εν γένει του εργοταξίου και βεβαίως επισήμανε έγκαιρα τη λήξη ισχύος του πτυχίου.


Πάντως μέχρι προχθές την Τετάρτη από το Δήμο Χίου διαβεβαίωναν ότι το συμφωνητικό θα υπογραφεί και ο εργολάβος θα συνεχίσει άμεσα, μάλιστα είχε γίνει και επίσκεψη μαζί και με μέλη της Διαχειριστικής Αρχής στο εργοτάξιο ενώ
Να σημειώσουμε πάντως ότι κατά τη συνέντευξη τύπου στις 12 Απριλίου των αντιδημάρχων κ.κ. Ντομάτα και Λυπαρή και του υπηρεσιακού παράγοντα Λ. Τσακού, την ίδια μέρα που έγινε η κινητοποίηση γονιών- μαθητών- δασκάλων στην πλατεία Βουνακιου, όχι μόνο δεν έγινε καμία αναφορά στο πρόβλημα με το πτυχίο αλλά είχε υπάρξει και μπέρδεμα για το αν είχε υπογραφεί ήδη η σύμβαση ή αυτό θα γινόταν τις προσεχείς ημέρες.
Και μπορεί με την εξέλιξη αυτή, και εφόσον χρειαστεί άλλος εργολάβος να αναλάβει το έργο, η ημερομηνία για επιστροφή των μαθητών στο παλιό σχολείο το Σεπτέμβρη να απομακρύνεται, αλλά το δίχως άλλο είχαν δίκιο οι γονείς που επέμεναν ότι θέλουν ένα καλό και σωστά φτιαγμένο σχολείο.
Μένει βέβαια να δούμε αν απόψε υπάρξει παρέμβαση από την εταιρεία που θα ξεκαθαρίζει τη στάση της.