Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Συμμετοχή Ελπίδας Τσουρή στη συζήτηση στο Ν.Σ. για το Δ’ ΚΠΣ

Συμμετοχή Ελπίδας Τσουρή στη συζήτηση στο Ν.Σ. για το Δ’ ΚΠΣ

7

Η μόνη πολιτικός που έκρινε ότι έπρεπε να παραβρεθεί στην ιδιαίτερη κρίσιμη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης και κατά τη συζήτηση για την προετοιμασία της πρότασης σχετικά με την Δ’ Προγραμματική Περίοδο ήταν η Ελπίδα Τσουρή.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη συζήτηση αναφέρεται στο μέλλον της Χίου, τόνισε:
“Πρέπει να απαντήσουμε για το τι είδους αναπτυξιακή πορεία θέλουμε τα επόμενα χρόνια. Να συζητήσουμε με τον κόσμο να δούμε τις ανάγλες. Είναι μια σημαντική συζήτηση αλλά απουσιάζουν ακόμα και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκφράζω τη λύπη μου για αυτό”.
Επισήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθούν τα έργα που έχουν ενταχθεί στο Γ’ ΚΠΣ, ώστε να μην στοιχίσει αυτό με αφαίρεση πόρων από το επόμενο πακέτο και σχολίασε τις καθυστερήσεις που σημειώνονται σε διάφορά έργα.
Σε ότι αφορά το σχεδιασμό τόνισε ότι μέχρι τώρα τα προγράμματα στρέφονταν κύρια στις υποδομές, που όμως δεν έχουν όλες ολοκληρωθεί.
Επισήμανε την ανάγκη επενδύσεων σε τομείς της οικονομίας όπως: τοπικά προϊόντα, εναλλακτικό τουρισμό, σχολεία, ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς
“Για να έχουμε αποτέλεσμα χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο με στελέχωση θέσεων και αξιοποίηση του ντόπιου δυναμικού σημείωσε η κα Τσουρή που αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα θέματα του περιβάλλοντος.