Αρχική Νέα Τοπικά Νομαρχιακό ψήφισμα υπέρ χρηματοδοτήσεων

Νομαρχιακό ψήφισμα υπέρ χρηματοδοτήσεων

6


Ψήφισμα υπέρ των εποχικών πυροσβεστών αποφάσισε να εκδώσει ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο με αίτημα τη χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η απασχόλησή τους σε σχετικές με τη δασοπροστασία εργασία, τους μήνες που οι συγκεκριμένοι άνθρωποι μένουν άνεργοι.
Δουλεύοντας επί ένα πεντάμηνο, εγγράφονται στο ταμείο ανεργίας άλλους 5 μήνες αλλά για ένα δίμηνο το χρόνο είναι άνεργοι χωρίς δικαίωμα της παραμικρής αποζημίωσης, εξήγησε το καθεστώς εργασίας των 80 περίπου εποχικών δασοπυροσβεστών ο κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης.
Τόνισε έτσι ότι με μια χρηματοδότηση ύψους 150.000 ΕΥΡΩ θα μπορούσαν να προσλαμβάνονταν από πλευράς Νομαρχίας για να εκτελούν εργασίες που έχουν να κάνουν με καθαρισμούς και αποψιλώσεις, στηρίζοντάς τους και οικονομικά.
Ο κ. Νομάρχης έθεσε όμως και τα γενικότερα προβλήματα πόρων που υπάρχουν στο θέμα της δασοπροστασίας, όπου έχουν καθυστερήσουν οι σχετικές χρηματοδοτήσεις, όπως και στις περικοπές κατά το ήμισυ των πιστώσεων στα πρόγραμμα Λαϊκής Επιμόρφωσης.