Αρχική Νέα Τοπικά Κοινές εκτιμήσεις στο νομαρχιακό συμβούλιο για το Δ’ ΚΠΣ

Κοινές εκτιμήσεις στο νομαρχιακό συμβούλιο για το Δ’ ΚΠΣ

5Προσπάθεια σύνθεσης των προτάσεων θα κάνουν τη Δευτέρα το μεσημέρι αντιπροσωπείες από την πλευρά των συνδυασμών της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Στέλιο Καμπούρη.
Κάνοντας αποδεκτό ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό αφού αφορά το μέλλον του τόπου και τους άξονες των παρεμβάσεων στα πλαίσια του επόμενου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, που θα έχει τον τίτλο Δ’ Προγραμματική Περίοδος, επισημάνθηκε ιδιαίτερα από την πλευρά της πλειοψηφίας να υπάρξει μια ομόφωνη πρόταση, η οποία και θα προωθηθεί προς την Περιφέρεια. Έτσι ζητήθηκε να αφαιρεθούν σημεία όπου υπάρχει κριτική προς την παρούσα Νομαρχιακή Αρχή, αφού όπως επισημάνθηκε αυτή η συζήτηση μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Να σημειώσουμε ότι παρά την κρισιμότητα της συζήτησης, αφού θέτονται οι βάσεις για το επόμενο οικονομικό πακέτο της περιόδου 2007-2013, η παρουσία φορέων ήταν πολύ μικρή (μόνο οι Δήμαρχοι Ιωνίας Γ., Βαρκάρης και Μαστιχοχωρίων Β. Ατσάλης παραβρέθηκαν).
Αυτό το επισήμανε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή που θεώρησε ότι ήταν υποχρέωση της να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, παραμένοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης του σχετικού θέματος.