Αρχική Νέα Τοπικά Παραμένει στη θέση για ιδιωτικοποίηση του cine ΚΗΠΟΣ η Δημοτική Αρχή Χίου

Παραμένει στη θέση για ιδιωτικοποίηση του cine ΚΗΠΟΣ η Δημοτική Αρχή Χίου

5Μεγάλης διάρκειας… ταινία αποδείχθηκε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου για το θέμα του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου, που κράτησε 3 περίπου ώρες, με εντάσεις, αποχωρήσεις, προσωπικές αιχμές αλλά και με φινάλε χωρίς σασπένς.
Η Δημοτική Αρχή επέμεινε στη θέση της να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του Δημοτικού κινηματογράφου με κύριο επιχείρημα ότι δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά και ότι η παρουσία ενός ιδιωτικού κινηματογράφου θα οδηγούσε στο κλείσιμό του.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι (από τις δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης καθώς και ο ανεξάρτητος Νίκος Μαρτάκης) αποχώρησαν μετά τις δικές τους τοποθετήσεις προς ένδειξη διαμαρτυρίας, διότι η πλειοψηφία δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση τους για συζήτηση του θέματος παρά ότι συζήτηση έγινε ήταν στα πλαίσια του θέματος ενημέρωσης από τον πρόεδρο της ΔΑΕΧ.
Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι το σώμα δεν θα έπαιρνε κάποια απόφαση, όπως και συνέβη.
Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας τόνισαν ότι κακώς γίνεται παραχώρηση δημοτικής περιουσίας και επίσης ότι χωρίς καμιά καταγγελία της προγραμματικής σύμβασης προχωρούν στην διακοπή.
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το διαδικαστικό μέρος υπήρξε ένταση και από τους συγκεντρωμένους, με πολλές φορές διαλογική συζήτηση, εκνευρισμό και μεταξύ των διαφορετικών… τάσεων του ακροατηρίου (υπήρχαν και μερικοί πολίτες που υποστήριζαν τη θέση τη Δημοτικής Αρχής) και συνθήματα υπέρ του Δημοτικού κινηματογράφου κατά τη διάρκεια της αποχώρησης της πλειοψηφίας, από τα μέλη της “Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του cine ΚΗΠΟΣ”.
Η ένταση συνεχίστηκε μεταξύ των κ.κ. Δημήτρη Μουτσάτσου και Αντώνη Λάρδα, όταν ο αντιδήμαρχος ξεσπώντας -αφού τον τελευταίο καιρό έχει δεχτεί κύρια τα πυρά της κριτικής- επιτέθηκε ιδιαίτερα κατά του Συνασπισμού και των στελεχών του κάνοντας λόγο για “καραμπόλα” στην περίπτωση του επικεφαλής της Κίνησης Ενεργών πολιτών και συναδέλφου του Αντρέα Μιχαηλίδη. Ετσι αντεπιτέθηκε ο Δημήτρης Μουτσάτσος υπερασπιζόμενος τον απόντα κ. Μιχαηλίδη.
Στα καινούργια στοιχεία που προστέθηκαν στη συζήτηση, ήταν ο προβληματισμός του επιχειρηματία κ. Μαμούνα, δια του εκπροσώπου του, για την έκταση που πήρε το θέμα, κάνοντας την πρόταση να υπάρξει συνεργασία του ιδιώτη με τη ΔΑΕΧ ώστε από κοινού να λειτουργήσουν τον κινηματογράφο.
Επίσης στο ερώτημα από πλευράς πολιτών για το αν η Δημοτική Αρχή θα επανεξέταζε το θέμα από την ώρα που θα υπήρχε συνέχεια της χρηματοδότησης από το υπουργείο ο Δήμαρχος Μάρκος Μεννής απάντησε καταφατικά. Ξεχώρισε επίσης από την τοποθέτηση του κ. Μεννή η επίθεση κατά τοπικού συγκροτήματος ΜΜΕ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι αν είχε κατάβάλλει χρηματα θα ήταν ο καλύτερος Δήμαρχος.