Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος 12 νεκροί, 17 αγνοούμενοι από την τραγωδία με πρόσφυγες στους Παξούς

12 νεκροί, 17 αγνοούμενοι από την τραγωδία με πρόσφυγες στους Παξούς

137

Άκαρπες μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, 11/1/20, παρέμειναν οι οι έρευνες των λιμενικών αρχών για τον εντοπισμό των 17 τουλάχιστον προσφύγων που αγνοούνται από το πρωί του Σαββάτου μετά το ναυάγιο που έγινε ανοιχτά των Παξών.
Η πρώτη για το 2020 ναυτική τραγωδία με θύματα πρόσφυγες σημειώθηκε στα νερά του Ιονίου το πρωί του Σαββάτου, 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών, όπου 12 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους ενώ διασώθηκαν 21 άτομα και αγνοούνται περίπου 17.
Οι διασωθέντες (20 άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 25-35 χρονών), μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, όπως και οι 12 νεκροί πρόσφυγες (δέκα άνδρες και δυο γυναίκες).
Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οι νεκροί θα αυξηθούν.
Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή παραμένουν καλές.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά η εθνικότητα των προσφύγων και άλλα στοιχεία (φύλο, ηλικία κ.α.) όπως επίσης και λεπτομέρειες για το πως ακριβώς συνέβη το δυστύχημα.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος το πρωί του Σαββάτου ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στο 112 από επιβάτη του σκάφους που είχε δηλώσει ότι βρίσκονται σε κίνδυνο.

Άμεσα ξεκίνησε ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή έσπευσαν 6 περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, 4 παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

ΠΗΓΗ: EFSYN.GR (της Χριστίνας Παπασταθοπούλου)