Αρχική Νέα Τοπικά Ενημέρωση Δημάρχου Χίου για τις φιλοξενίες στο Αίπος

Ενημέρωση Δημάρχου Χίου για τις φιλοξενίες στο Αίπος

14

Ως δεύτερο θέμα εξετάστηκε στο τελυταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χίου, το ζήτημα της φιλοξενίας της τουρκικής μαθητικής αντιπροσωπείας αλλά και των προσκεκλημένων δημοσιογράφων της εταιρείας ΣΟΔΗΣ, ύστερα από αίτημα του Δημάρχου Μάρκου Μεννή ώστε να πάψουν οι “Κασσάνδρες” να τον κατηγορούν ότι μπήκε τελευταίο για να μην καταγραφεί από τα μέσα ενημέρωσης.
Ο κ. Μεννής σημείωσε καταρχήν ότι αν και ομόφωνη η απόφαση να γίνονται εκδηλώσεις σε επιχειρήσεις μόνο εντός ορίων του Δήμου, αυτή δεν είναι νόμιμη αφού δεν προβλέπεται από τον Κώδικα Δήμων και κοινοτήτων και εκχωρώντας το δικαίωμα της απευθείας ανάθεσης σε Επιτροπή που θα συμμετέχουν οι αντιδήμαρχοι.
Ο Μάρκος Μεννής παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία για τα εντάλματα που πληρώθηκαν προς την επιχείρηση του Αθλητικού χωριού του Αίπους, όπου αυτή την περίοδο τα δαιχείρονται τα παιδιά του, σημειώνοντας ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια δόθηκε το 1/10 περίπου των κονδυλίων που πήγαν για τη φιλοξενία επισκεπτών. Σημείωσε ότι από τα περίπου 82.000 ΕΥΡΩ τα περισσότερα είναι για φιλοξενίες αθλητικών ομάδων ή ατόμων με κινητικά προβλήματα, όπου το Αίπος είναι από τις λίγες επιχειρήσεις που μπορεί να τα φιλοξενήσει.
Παρατήρησε εξάλλου ότι οι 14.000 αφορούσανε εντάλματα από τη Δημοτική Αρχή Παντελάρα, για να δικαιολογηθεί ο τέως Δήμαρχος ότι ήταν για εκδηλώσεις που έγιναν μέσα στον καλοκαίρι όταν οι επιχειρήσεις της Χίου δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν.
Σε ότι αφορά τους δημοσιογράφους που ήταν προσκεκλημένοι της εταιρείας ΣΟΔΗ σημείωσε ο κ. Μεννής ότι φιλοξενήθηκαν το ΕΡΥΘΑ και θεώρησε πως ήταν μια καλή ευκαιρία για διαφήμιση του νησιού.