Αρχική Πολιτισμός Κινητοποίηση την Κυριακή για το cine ΚΗΠΟΣ

Κινητοποίηση την Κυριακή για το cine ΚΗΠΟΣ

7Συνέχιση του αγώνα τους με νέα γενική συνέλευση των δημοτών την Κυριακή 29 Μαΐου στις 19:00 το απόγευμα και προβολή της ταινίας “Οι γενναίοι του Μπρανκαλεόνε” του Μάριο Μονιτσέλι στις 21:00 στην πλατεία Βουνακίου, δηλώνει η  “Πρωτοβουλία Δημοτών ενάντια στο ξεπούλημα του Cine Κήπος”.
“Εξακολουθούμε να πιστεύουμε και να διεκδικούμε ότι ο όρος “δημόσιο” αναφέρεται στους δημότες και όχι στους αυτόκλητους διαχειριστές του (αιρετούς ή μη).
Αυτό σημαίνει ότι οι δημόσιοι χώροι, ο δημοτικός κήπος και το δημοτικό σινεμά ανήκουν στους πολίτες και όχι στο δημοτικό συμβούλιο και τις κάθε λογής αναπτυξιακές εταιρίες, δημόσιες και ιδιωτικές.
Απορρίπτουμε την όποια “συνεργασία – σύμπραξη” μεταξύ του δήμου και ιδιωτών, εφόσον αυτή θα βασίζεται σε ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με μόνο στόχο το κέρδος. Άλλωστε, όπως απ’ την αρχή τονίζουμε, ο πολιτισμός δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορεί να μπει στη λογική των ισοζυγίων.
Ο αγώνας μας για το cine κήπος δεν είναι ούτε ασήμαντος, ούτε πολυτέλεια. Μέσα στην κουραστική καθημερινότητα με τα πολλά προβλήματα (άγχος, ανεργία, οικονομική λιτότητα, υγεία), ο πολιτισμός είναι βαθιά ανάσα ζωής. Το γνωρίζουν αυτό οι εκατοντάδες συμπολίτες μας που μας εκφράζουν τη συμπαράστασή τους.
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, διεκδικώντας το δημοτικό Σινέ Κήπος να παραμείνει στους δημότες και δηλώνουμε ότι δεν δεχόμαστε καμιά έκπτωση στην ποιότητα, καμιά αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων, καμιά εργασία “ανακαίνισης” από ιδιώτες στο δημόσιο χώρο του Δημοτικού Κήπου Χίου.
Απορρίπτουμε τη δήθεν “επίθεση φιλίας” των ιδιωτών για “συνδιαχείριση” του Σινέ Κήπος και δηλώνουμε ότι θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο (ακόμα και με κατάληψη του χώρου του θερινού κινηματογράφου αν χρειαστεί) να απλώσουν χέρι οι ιδιώτες σε δημόσια περιουσία”, τονίζεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.