Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ελπίδα Τσουρή: για εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ

Ελπίδα Τσουρή: για εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ

13Αλλάζουμε το ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλάζουμε την Ελλάδα


Το πρόσφατο Συνέδριο της παράταξής μας, σηματοδότησε τη νέα εποχή στην οποία μπήκε το ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Η επανίδρυση του Κινήματος δεν έχει να κάνει με μια στενή κομματική διαδικασία, αλλά συμπυκνώνεται στην πεποίθηση ότι αλλάζοντας το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλάζουμε την Ελλάδα.


Από τις αμέσως επόμενες ημέρες έως και το τέλος Ιουνίου, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανατρέπει μια γενικότερη λογική κομματικής λειτουργίας και βαδίζει προς ένα νέο ξεκίνημα οργάνωσης και λειτουργίας του Κινήματος.


Στη θέση των Νομαρχιακών Επιτροπών, κάθε Δήμος συγκροτεί μια οργάνωση· οι οργανώσεις όλων των Δήμων του κάθε Νομού διαμορφώνουν ένα συντονιστικό όργανο και κάθε Περιφέρεια εκλέγει μια επιτελική επιτροπή.


Η συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού πολιτών στις οργανώσεις των Δήμων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι καθοριστικής σημασίας.  Για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση γινόμαστε συμμέτοχοι και κοινωνοί σε απόλυτα διαφανείς, καθαρές και αξιοκρατικές διαδικασίες εκλογής που στοχεύουν στην ανάδειξη σε πρωταγωνιστικό ρόλο του πολίτη που έχει ιδέες, δυνατότητες και διάθεση να γίνει κομμάτι ενός δημοκρατικού συλλογικού οργάνου πολιτικής δράσης και δημιουργίας.


Το απόλυτα αναλογικό σύστημα εκλογής εμποδίζει την επιβολή συγκεκριμένων προσώπων, που κατευθύνονται  από συγκεκριμένες ομάδες και “μηχανισμούς”. Στόχος είναι η ισότιμη συμμετοχή της καθεμιάς και του καθενός από εμάς στις διαδικασίες που έχει ξεκινήσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ., με προοπτική τη διεύρυνση της δημοκρατίας, μακριά από παλαιοκομματικές πρακτικές.


Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την πολιτική πιο κοντά στις αξίες που πρέπει να υπηρετεί, πιο κοντά στην κοινωνία και τις ανάγκες της.
Ας συμμετάσχουμε όλοι, ας βοηθήσουμε όλοι τις μέρες που ακολουθούν για να πετύχει το δημοκρατικό αυτό εγχείρημα, για το καλό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και για το καλό της δημοκρατίας.


Το Σάββατο, 28 Μαΐου 2005, στις 19:00, σε όλους τους Δήμους της Χίου θα πραγματοποιηθούν Δημοτικές Συνελεύσεις, όπου η κάθε Συντονιστική Επιτροπή θα ενημερώσει τους δημότες της.


Την Κυριακή, 29 Μαΐου 2005, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. η Νομαρχιακή Συνέλευση.


Στις Ιδρυτικές Δημοτικές Συνελεύσεις, καθώς και τη Νομαρχιακή Συνέλευση μπορούν να συμμετάσχουν τα μέλη, οι φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και φορείς, έχοντας δικαίωμα λόγου.


Η συμμετοχή μας στις διαδικασίες είναι απαραίτητη.


Ας είμαστε όλοι εκεί!