Αρχική Νέα Τοπικά Εξομοιούμενη ζώνη λιμένος η περιοχή του Κάστρου

Εξομοιούμενη ζώνη λιμένος η περιοχή του Κάστρου

5Την έγκριση για χαρακτηρισμό ως εξομοιούμενης ζώνης λιμένος της θαλάσσιας περιοχής από το λιμεναρχείο και μέχρι τη νέα Ιχθυόσκαλα (μπροστά από τα τείχη του Κάστρου), έλαβε η Λιμενική Επιτροπή.
Αυτό σημαίνει κατά τον πρόεδρο της  Λ.Ε. Σταμάτη Καρμάντζη, πως τώρα έχουν λόγο να πάρουν απόφαση και για το θέμα της Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Χίου, για την κατασκευή προσωρινού περιφερειακού δρόμου.
Το θέμα της Προγραμματικής Σύμβασης ζήτησε να συζητηθεί προ ημερησίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου Γιώργος Συριώδης, σημειώνοντας ότι “έχει ουρά το μακαρόνι” σε ότι αφορά την τελική έγκριση για έναρξη εργασιών στο δρόμο του Κάστρου, αφού η απόφαση της Λ.Ε. θα πρέπει να εγκριθεί από την Περιφέρεια, αφού υπάρξει και σύμφωνη γνώμη από το ΥΕΝ και το ΓΕΝ.
Ενημερώνοντας για την απόφαση που αφορά το χαρακτηρισμό της περιοχής ως ζώνη λιμένος, ο κ. Κάρμαντζης σημείωσε ότι αυτό έκανε τη Λιμενική Επιτροπή να μη συζητά ως σήμερα το συγκεκριμένο θέμα. Δεσμεύτηκε εξάλλου ότι μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει νέα συνεδρίαση, ενώ αρκετές φορές υπενθύμισε ότι είναι Διοίκηση μόλις 6 μηνών και δεν είναι δυνατόν να επιλύσουν όλα τα προβλήματα οπότε δεν δικαιολογούνται και οι επιθέσεις που δέχονται.


Κριτική για επιστολή Αν. Λυπαρή
Ο Σταμάτης Κάρμαντζης με αφορμή το γεγονός ότι αποδέκτες της επιστολής του αντιδημάρχου Χίου Αντώνη Λυπαρή κοινοποιήθηκε με ευθύνη του αποστολέα και χωρίς να αναγράφεται και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τόνισε ότι οφείλει να τη σχολιάσει.
Τόνισε ότι ο Πρόεδρος και η Λιμενική Επιτροπή γνωρίζουν ποια είναι σοβαρά θέματα και δεν δέχονται να τους εγκαλούν τρίτοι. Σημείωσε ότι “τα δήθεν γραφειοκρατικά προβλήματα” που αναφέρονται στην επιστολή ήταν το μέγιστο θέμα του καθορισμού ζώνης λιμένος που έληξε μόλις λίγες μέρες πριν, οπότε δεν μπορούσαν να αποφασίσουν για μια προγραμματική σύμβαση σε περιοχή που δεν τους ανήκε.
Σημείωσε εξάλλου ότι η Λ.Ε. δεν είναι το εμπόδιο για την άμεση εκτέλεση του έργου,  αφού ακόμα εκκρεμεί η Μελέτη περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από πλευράς Δήμου Χίου.
Τη θέση του κ. Κάρμαντζη υπερασπίστηκε και ο τέως Πρόεδρος Νίκος Μαρτάκης, που θύμισε επίσης ότι υπάρχει θετική γνωμοδότηση για το δρόμο από την προηγούμενη Λ.Ε. και από το Λιμεναρχείο.
Το έντονο ύφος της επιστολής καταδίκασαν επίσης οι κ.κ. Θοδωρής Μιχαλάκης και Σιδερής Τρικύλας επίσης μέλη της Λ.Ε…