Αρχική Νέα Τοπικά Αναμένονται ανακοινώσεις απο το ΥΕΝ για αύξηση των Ναύλων κατά 6,8%

Αναμένονται ανακοινώσεις απο το ΥΕΝ για αύξηση των Ναύλων κατά 6,8%

7


Αυξήσεις 6,8% στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας ανακοινώνει σήμερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ της «Ναυτεμπορικής».


Ηδη η σχετική υπουργική απόφαση όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έχει υπογραφεί από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Η απόφαση για τις αυξήσεις συνδέεται και με τις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο κ. Κεφαλογιάννης για την ύπαρξη γιατρών στα πλοία αλλά και για την τέλεση από τη νέα δρομολογιακή περίοδο επιπλέον δρομολογίων σε μία σειρά νησιών στις Κυκλάδες Δωδεκάνησα και Σποράδες, με στόχο να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν.


Επισημαίνεται ότι ο ΥΕΝ είχε δηλώσει ότι «στην υπουργική απόφαση για τις αυξήσεις θα υπάρχουν εκτός των δρομολογίων που έχουν συμφωνηθεί με τις εταιρείες και δεύτερο σημείο που θα ορίζει ότι όλα αυτά για να μπορεί κανείς να τα εισπράξει, θα πρέπει να έχει και γιατρούς στα πλοία».


Σύμφωνα με πληροφορίες τα επιπλέον δρομολόγια που θα κληθούν να πραγματοποιήσουν από τη νέα δρομολογιακή περίοδο είναι μεταξύ άλλων τρεις επιπλέον προσεγγίσεις στην Υδρα, τρεις στη Αλόννησο μέσω Βόλου και Αγ. Κωνσταντίνου, τρεις επιπλέον για Λέρο από Πειραιά, τρεις επιπλέον για Κάλυμνο από Πειραιά, μία επιπλέον για Ίο, κ.λπ.


Από την πλευρά τους οι ακτοπλόοι, οι οποίοι είχαν ζητήσει αύξηση 14,92%, εμμένουν ότι το πρόβλημα της ελληνικής ακτοπλοΐας μπορεί να αντιμετωπισθεί ριζικά μόνο με την πλήρη συμμόρφωση του ελληνικού θεσμικού πλαισίου στον κοινοτικό κανονισμό 3577/92 και στην πλήρη απελευθέρωση.


Πηγή: Ναυτεμπορική