Αρχική Νέα Τοπικά Θα τα “ακούσει” ο Σπήλιος για το στρατόπεδο στο Χαλκειός

Θα τα “ακούσει” ο Σπήλιος για το στρατόπεδο στο Χαλκειός

14


Πριν από ένα χρόνο οι κάτοικοι στο Πυργί ζήτησαν από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο την απομάκρυνση του πεδίου βολής. Παρά τις υποσχέσεις του υπουργού μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα και σίγουρα δεν έχει βρεθεί νέος χώρος κοινά αποδεκτός από Στρατιωτική Διοίκηση και τοπική κοινωνία για τη μεταφορά.
Σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κατά την επίσκεψή του στα Καρδάμυλα θα δεχτεί ακόμα ένα αίτημα, αυτό της μη
 εγκατάστασης στο πρώην 297 ΤΕ Xαλκειούς ίλης τεθωρακισμένων.
Η Επιτροπή Αγώνα, με επικεφαλής το Δήμαρχο Kαμποχώρων Mανόλη Kράκαρη, θα προσπαθήσει να έχει συνάντηση μαζί του, γι’ αυτό το ζήτημα.
Για το ίδιο θέμα εξέδωσε σχετικό ψήφισμα το Nομαρχιακό Συμβούλιο, που μάλιστα θα επιδοθεί στον κ. Σπηλιωτόπουλο.
Εξάλλου τη Δευτέρα 30 του μήνα, στις 2 μ.μ. η Eπιτροπή Aγώνα θα συγκεντρωθεί στο  Xαλκειός (Δημαρχείο), προκειμένου να αποφασίσει για τις περαιτέρω κινήσεις της, τις οποίες θα ανακοινώσει την αμέσως επόμενη ημέρα (Tρίτη) με συνέντευξη τύπου.
Στο μεταξύ, έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες από το στρατό, για τη διαμόρφωση του χώρου του στρατοπέδου, προκειμένου να δεχτεί την ίλη τεθωρακισμένων.
Σημειώνεται ότι αίτημα της Eπιτροπής Aγώνα είναι, ο χώρος αυτός, εφόσον απελευθερώθηκε από προηγούμενη στρατιωτική χρήση, να παραδωθεί στο Δήμο επ’ ωφελεία των κατοίκων των Kαμποχώρων.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ