Αρχική Νέα Τοπικά Χάνουν οι συνοικίες τα λεωφορεία

Χάνουν οι συνοικίες τα λεωφορεία

89Με σοβαρά ερωτηματικά για το πως ακριβώς θα διεξάγονται τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων στις συνοικίες της πόλης, ειδικά τώρα που περνάμε στη θερινή περίοδο, δημιουργούνται ύστερα από την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας να κάνει δεκτή την προσφυγή του σωματείου ιδιοκτητών ΤΑΞΙ και αγοραίων Χίου ακυρώνοντας τη σχετική απόφαση Νομάρχη.
Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Σέργιου Τσίφτη δεν τηρήθηκε η διαδικασία για την έκδοση της προσβαλλομένης απόφασης, έτσι όπως περιγράφεται στην υπουργική απόφαση.. Συγκεκριμένα για το χαρακτηρισμό αστικής επιβατικής γραμμής χρειάζεται να εκδοθεί απόφαση Νομάρχη, μετά από γνώμη του οικείου ΟΤΑ, και βεβαίωση της υπηρεσίας μεταφορών και επικοινωνιών για τη συνδρομή των προϋποθέσεων για το χαρακτηρισμό ως αστικής
“Η απόφαση για παύση των δρομολογίων είναι κοινωνικά άδικη πρέπει να αναλογιστούμε και πως ο συνταξιούχος θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο υψηλό κόστος ζωής και στις συνεχείας ανατιμήσεις”, μας δήλωσε ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης. Τόνισε εξάλλου ότι την προσεχή Τρίτη, 31 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Αστικών ΚΤΕΛ και των ΤΑΞΙ για να βρεθεί χρυσή τομή.
Πάντως στο θέμα κατάργησης των αστικών δρομολογίων είναι αντίθετοι οι φορείς των συνοικιών, οι οποίοι και ζήτησαν να συνεχιστούν τα δρομολόγια όταν τον περασμένο Ιανουάριο πραγματοποιήθηκαν οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ.
Από την πλευρά τους οι ταξιτζήδες τονίζουν ότι τους αφαιρείται μεγάλη μείωση της δουλειάς τους.
Χωρίς άλλο όμως πέρα από το οικονομικό όφελος που έχουν οι πολίτες, η τακτή συγκοινωνιακή σύνδεση των συνοικιών διαμορφώνει τη συνείδηση ότι μπορούμε να κατεβούμε στο κέντρο χωρίς τη χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου μας.


ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ