Αρχική Νέα Τοπικά Αύξηση κατά 6,8% στα ναύλα της οικονομικής και ενιαίας θέσης

Αύξηση κατά 6,8% στα ναύλα της οικονομικής και ενιαίας θέσης

7

Αύξηση κατά 6,8% στα ναύλα της οικονομικής και ενιαίας θέσης επιβατών και οχημάτων πλοίων ακτοπλοΐας ενέκρινε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μετά από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ).

Το ΣΑΣ γνωμοδότησε για το ύψος των ναύλων αυτών των θέσεων λαμβάνοντας υπόψη μόνο την επίδραση της μεταβολής των τιμών των καυσίμων κατά το ποσοστό που συμμετέχει στο κόστος εκμετάλλευσης των πλοίων σύμφωνα με τη μέθοδο “ΥΠΕΜ 1994” (Μελέτη Μασγανά).

Οι όροι που θέτει το ΥΕΝ για να έχουν δικαίωμα στην αύξηση των ναύλων οι ακτοπλοϊκές εταιρίες είναι όπως τις είχε προαναφέρει ο υπουργός Μανώλης Κεφαλογιάννης, τα πλοία να εκτελούν τα δρομολόγια “άγονης γραμμής” και να ναυτολογήσουν γιατρούς.

Στο μεταξύ, πλήρως απελευθερώνονται τα ναύλα όλων των θέσεων και για κάθε κατηγορία οχημάτων στα πλοία που δεν εκτελούν δρομολόγια δημόσιας υπηρεσίας και έχουν αφετήριους τους λιμένες:

α. Λαυρίου προς όλες τις κατευθύνσεις και επιστροφή, εκτός ΚΕΑΣ (Τζιάς)

β. Κύμης προς όλες τις κατευθύνσεις και επιστροφή εκτός Σκύρου

γ. Ραφήνας προς τους λιμένες Ανδρου – Τήνου – Μυκόνου και επιστροφή, εφόσον δραστηριοποιούνται πλοία τουλάχιστον τριών ανεξάρτητων εταιριών

δ. Ελευσίνας προς όλες τις κατευθύνσεις για τη μεταφορά οχημάτων και επιστροφή

ε. Πάτρας προς Κέρκυρα και επιστροφή


Πηγή: ΑΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟμογένεια: Τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης Αποδήμων
Επόμενο άρθροΑπονομή βραβείων του 3ου Παγχιακού Λογοτεχνικού στο ΦΑΡΟ